Foci

Puhl volt a téma az MLSZ-ben

csányi sándor (csányi sándor, )
csányi sándor (csányi sándor, )

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke aggályosnak tartja, hogy Puhl Sándor a Játékvezető Bizottság alelnökeként a televízióban bírálja a játékvezetőket.

Sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön a Magyar Posta Benczur utcai székházában, ahol bejelentették, a Magyar Posta 50 millió forinttal támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetséget. A bejelentést megelőzően Dr. Csányi Sándor, az MLSz elnöke meglepő őszinteséggel beszélt olyan aktuális labdarúgó kérdésekről, minthogy a bajnokság következő idényétől bevezetnék az alapvonali asszisztensek alkalmazását. De szó esett a profi játékvezetőkről is, a tervek szerint nyolc ilyen lenne, akik az élvonalban és a másodosztályban fújnák főállásban a sípot.

A játékvezetés minősége az utóbbi időben amúgy is egyre többször téma az OTP Bank Liga fordulóit követően, ugyanis a sípmesterek adtak okot, hogy beszéljenek róluk. A szövetség elnöke ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy mindenképpen cél a játékvezetés színvonalának a javítása, de a sporttársak teátrális szidása erre nem feltétlenül a legjobb módszer.

A botrányos bíráskodás miatt vitát generáló Pápa-Videoton mérkőzést követő “Harmadik félidő” című gólösszefoglaló műsorban elhangzott Puhl Sándor kifakadásról pedig azt mondta, aggályosnak tartja, hogy a Játékvezetői Bizottság alelnöke a Sport Televízióban mondja el hétről-hétre a véleményét a játékvezetők ténykedéséről. Ezért a soron következő elnökségi ülésen mindenképpen téma lesz az MLSZ tisztségviselők szakkommentátori munkájának átbeszélése, felülvizsgálata.

Az MLSZ-elnök úgy véli, hogy bizonyos egyértelmű durva esetekben a fegyelmi bizottság felülbírálhatná a pályán hozott játékvezetői ítéleteket, ha azok nyilvánvalóan tévesek voltak, és a játékos a szabálykönyv szerinti ítéletet, eltiltást a mérkőzést követően is megkaphatná.

Megeshet tehát, hogy az 1994-es világbajnoki döntő bírájának választania kell majd a szövetségben betöltött munkája és a televízióban vállalt szereplése közt, ahogy az is, a jövőben hasonló szabálytalanságért, mint amit Tóth Bence (Pápa) követett el Kovács Istvánnal (Videoton) szemben a videófelvételek alapján utólag is piros lap és 2-3 meccses eltiltás járna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik