Foci

Megújul a miskolci stadion

A társasági adó-program (TAO) keretében két pályázattal közel egymilliárd forintra tett szert a diósgyőri labdarúgóklub.

„Örömmel közölhetem, hogy mindkét támogatási igényünket elfogadták, a DVTK SE 247 672 163 forint, míg a Diósgyőr FC Kft. 700 930 728 forint értékben kap támogatást” – áll a dvtk.eu-n Dudás Hunor, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatójának nyilatkozata.

A tervek közt szerepel a lelátó bővítése, valamint a centerpálya felújítása. Utóbbi mellől eltűnne a futópálya, így a szurkolók még közelebb kerülnének a gyephez és a mostaninál is pokolibb hangulatot teremthetnének. Emellett a vízelvezetés miatt alácsöveznék, illetve fűtést és automata öntözőrendszert is kapna a centerpálya, valamint a gyepszőnyeg is kicserélődne. Mindezek mellett edzőpályákra és az utánpótlásra is fordít majd a Diósgyőr a támogatásból.

„Mivel most kaptuk kézbe a döntést, nem tartható az eredetileg tervezett 2012 decemberi időpont és még korai bármit is mondani a munkálatok befejezési időpontjáról, de még a kezdésről is. Most már pontosan tudjuk, mennyi pénzre számíthatunk, ennek alapján kell véglegesíteni a korábban elkészült terveket, majd ezt követően következhet a hatósági engedélyek beszerzése” – mondta Dudás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik