Foci

Még reménykedhet a kétarcú Zenit

Zenit (zenit szentpétervár, )
Zenit (zenit szentpétervár, )

A Zenit Szentpétervár labdarúgócsapata hazai pályán, kétgólos hátrányból felállva játszott 2-2-es döntetlent a Málagával. A spanyol együttes a pontszerzéssel már biztos csoportelső.

Érdekes kilencven percet láthattak a szentpétervári szurkolók.

Csapatuk mindössze egy győzelemmel a zsebben fogadta a már biztos továbbjutó Málagát, ehhez képest az első félidőben a Zenit jóval tudása alatt játszott, olykor örülni kellett már két, egymást követő pontos átadásnak. A spanyol együttes gyorsan ki is használt két védelmi hibát, előbb Buonanotte, majd Fernandez lőtte Malafejev kapus mögé a labdát, így az andalúzok már a kilencedik percben 2-0-ra vezettek és a folytatásban tovább növelhették volna előnyüket. A Zenit csak a félidő második felében mutatott életjeleket, ám Luciano Spalletti fiai a szünetig nem tudtak betalálni.

Közhelyes megfogalmazás, de a második felvonásnak mintha egy teljesen más Zenit vágott volna neki. Danny már a 49. percben szépíteni tudott, majd pillanatokkal később egyenlíthetett is volna, Caballero kapus azonban résen volt. Nyomtak a folytatásban is a hazaiak, azonban sokáig nem jártak sikerrel a próbálkozásaik.

Már a találkozó hajrájában jártunk, amikor egy kapu előtti kavarodás végén a csereként beállt Fayzulinhoz pattant a labda, ő pedig kíméletlenül a hálóba vágta azt, 2-2-re módosítva az állást. Az utolsó percekben mind a két együttes megnyerhette volna magának a találkozót, a döntés azonban elmaradt. Bisztrov a lefújás után még kapott egy pirosat.

A döntetlennel a Zenit még bizakodhat a továbbjutásban, ám, ha a Milan nyerni tud Brüsszelben az Anderlecht vendégeként, akkor az olasz együttes lesz a biztos továbbjutó. A Málaga ezel a pontszerzéssel szép csendben megnyerte a C csoportot a további eredményektől függetlenül.

Eredmény – Bajnokok Ligája, 5. forduló, C csoport
Zenit Szentpétervár – Málaga 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Danny (49.), Fayzulin (86.) illetve Buonanotte (8.), Fernandez (9.)
Piros lap: Bisztrov (a lefújás után)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik