Foci

A Dortmund és a Real élte túl a halálcsoportot

Karim Benzema (Array)
Karim Benzema (Array)

Összefoglaló: A Manchester Citynek mindenképpen nyernie kellett volna ahhoz a Real Madrid ellen, hogy életben tartsa a továbbjutási reményeit. Roberto Mancini ennek megfelelően merész felállásban küldte ki a pályára csapatát, ez azonban nem jött be, a gyors támadásokat vezető spanyolok Karim Benzema révén már a 10. percben vezetést szereztek és a szünetig jóval veszélyesebben játszottak.

A második félidőben már mutatott életjeleket a City, azonban az egyenlítés sem akart sokáig összejönni a hazaiaknak. A 73. percben aztán Agüero harcolt ki egy második sárga lapot Arbeloának, majd értékesítette a könnyen befújt büntetőt is. Próbálkozott a hajrában az angol bajnok, azonban az öt perc hosszabbítás sem volt elég a masszív Real Madrid ellen, 1-1 lett a találkozó vége.

Ez volt José Mourinho 100. mérkőzése vezetőedzőként a Bajnokok Ligájában.

Mindeközben a Borussia Dortmund semmit sem bízott a véletlenre Amszterdamban, Jürgen Klopp fiai ugyanis már az első félidőben háromgólos előnybe kerültek. Lewandowski a 67. percben szerezte meg csapata negyedik, saját maga második találatát, Hoesen révén csak a szépségtapaszra futotta az Ajax erejéből, 1-4 lett a vége.

Így már az ötödik fordulóban eldőlt, hogy a halálcsoportnak titulált D jelű négyest a német bajnok zárja az élen, a spanyol bajnok lesz a második, míg a holland és az angol bajnok közt dől el, hogy ki végez az Európa Ligát érő harmadik helyen. Az Ajax egypontos fórban van, de az utolsó körben Madridban vendégeskedik a gárda, igaz a Manchester Cityre sem vár könnyű feladat Dortmundban.

A játéknap többi történéséről, így a már biztos továbbjutókról ide kattintva olvashatsz!

Eredmény – Bajnokok Ligája, 5. forduló, D csoport

City of Manchester Stadion, Vezeti: Gianluca Rocchi (olasz)

Manchester City – Real Madrid 1-1 (0-1)

Manchester City: Hart – Nastasic, Kompany, Zabaleta – Kolarov (Javi Garcia, a szünetben), Nasri (Tévez, 60.), Silva, Y. Touré, Maicon – Agüero (Milner, 88.), Dzeko Vezetőedző: Roberto Mancini

Real Madrid: Casillas – Coentrao, Pepe, Ramos, Arbeloa – Alonso, Khedira – C. Ronaldo, Modric (Calejón, 68.), Di María (Albiol, 90.) – Benzema (Varane, 75.) Vezetőedző: José Mourinho

Gólszerző: Agüero (74. – 11-esből) illetve Benzema (10.)

Sárga lap: Y. Touré (29.), Maicon (40.), Nasri (53.), Zabaleta (58.) illetve Arbeloa (32.), Alonso (48.), Alonso (61.)

Piros lap: Arbeloa (73.)

A csoport másik mérkőzésén:

Ajax Amszterdam – Borussia Dortmund 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Hoesen (86.) illetve Reus (8.), Götze (41.), Lewandowski (41., 67.)

 

Az alábbiakban olvasható élő, szöveges tudósításunk!

95. PERC: Kész, itt a vége, a Real Madrid továbbjutott, a Manchester City csak az Európa Ligában folytathatja, ha egyáltalán odaér a harmadik helyre. Köszönjük a figyelmet!

93. PERC: Nagy helyzet! Silva löbbölte be a labdát a védők mögé, Tévez centikkel maradt csak le róla, így Casillas megkaparintotta a játékszert.

92. PERC: Támad is a City, Touré kérte nagyon a labdát, majd csúnyán fölé lőtt.

90. PERC: Öt perc a hosszabbítás. Mourinho természetesen nem ért ezzel egyet.

CSERE 90’
Real Madrid
Di María helyett Albiol a pályán.
CSERE 88’
City
Agüero-Milner csere.
SZÖGLET 85’
Maicon, City
Silva túlcselezte magát.


82. PERC:
Kompany lökte fel Ronaldót a tizenhatos előterében, de a játékvezető továbbot intett.

CSERE 75’
Real Madrid
Varane jön Benzema helyére.


73-74. PERC: Agüero esett el a tizenhatoson belül Arbeloa mellett, úgy tűnt talán túl könnyen, ám a játékvezető felmutatta a második sárgát a madridi játékosnak, a sértett pedig büntetőt lőhetett. Magabiztosan bevarrta a másik irányba vetődő Casillas mellett, 1-1!

GÓÓÓL 74’
Agüero, City
Higgadtan értékesíti!
TIZENEGYES 73’
Agüero, City
A sértett lövi.
PIROS LAP 73’
Arbeloa, Real
Agüerót buktatta, megkapta a második sárgáját.
Ápolás 72’
Benzema, Real
Kicsit jegelni kellett a bokáját az oldalvonal mellett.
CSERE 68’
Real Madrid
Modric le, Calejón be.


66. PERC:
Nagy helyzet a túloldalon is, de végül madridi szabyáltalanság miatt a Cityé lett a labda.

64. PERC: Mit védett Casillas! Maicon ívelt középre, Coentrao lábán megpattant a labda, így tökéletes volt a hosszún érkező Agüerónak, az argetin közelről lőtt kapura, de a vetődő Casillas derékkal hárított!

SÁRGA LAP 61’
Ramos, Real
Kezezésért, pedig nem kezezett.
CSERE 60’
City
Nocsak, Tévez váltja Nasrit.
SÁRGA LAP 58’
Zabaleta, City
Di Maríát szerelte, a játékvezető szerint szabálytalanul.


58. PERC:
Felpörögtek az események. Nasrit keresték a társak, de kissé mögé jött a labda, ő azonban ötletesen belesarkalt a levegőben, a magasról aláhulló játékszer pedig végül majdnem jó lett Dzekónak, Casillasnak kellett résen lennie.

57. PERC: Közel volt a második madridi gól! Ronaldo kapott egy hosszú, ám befutható indítást a bal szélen, a portugál pedig el is csípte a labdát az alapvonal előtt, középre tekert, ám Benzema és Khedira egymást zavarta. Utóbbi azért még kapura fejelt, gyengén, Hart védett.

56. PERC: Ide-oda pattogott a labda a madridi tizenhatoson belül, Silva pedig kapásból ellőtte, Casillas fogta a középre tartó löketet.

SÁRGA LAP 53’
Nasri, City
Modricot taposta meg egy sárgáért.


49. PERC:
Na, csak le kellett ezt írni, Agüero került helyzetbe, de kiszorított helyzetből nem tudott veszélyes lövést leadni.

48. PERC: Csendben csordogáltak le az első percek, igaz az első félidőben sem estek egymásnak a csapatok.

SÁRGA LAP 48’
Alonso, Real
David Silvának pakolt oda egyet.
SZÖGLET 47’
Nasri, City
Veszélytelen sarokrúgás volt.
CSERE 46’
Manchester City
Javi Garcia váltja a szürkén játszó Kolarovot.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Real Madrid
Megy a második félidő.


45. PERC: Vége az első félidőnek, negyed óra múlva folyt. köv. Maradjatok velünk!

44. PERC: A lesről visszalépő Benzema szerzett labdát (ez a játékvezetőket nem zavarta), ám elönzőzte a kínálkozó helyzetet, annyira megnézte a hosszú felsőt, hogy a lelátóra tekert.

40. PERC: Most egy kicsit laposabb a mérkőzés, az utóbbi percekben nem volt nagy helyzet. A City egyelőre nem találja a fogást a Realon. Roberto Mancini háromvédős felállása egyelőre nem tűnik túl jó húzásnak, előre veszélytelen a hazai gárda, hátrafelé pedig könnyen verhető.

SÁRGA LAP 40’
Maicon, City
Fellökte Benzemát.
SZABADRÚGÁS 33’
Kolarov, City
Veszélyes helyről veszélytelen lövés.
SÁRGA LAP 32’
Arbeloa, Real
Agüerót rúgta fel a tizenhatos előterében.


31. PERC:
David Silva vitte el a labdát szépen két ember mellett, centerezett, Dzeko azonban tőle szokatlan módon pocsékul találta el a labdát, csak azért nem lett bedobás a vége, mert Pepe még bent tartotta. Csak őt meg feldöntötte Agüero, a Madridé a labda.

SÁRGA LAP 29’
Touré, City
Ronaldót rúgta fel.


27. PERC:
Hoppá, Maicon! A brazil egy kényszerítőzés után lőhetett kapura, azonban nem talált kaput. Szokatlan szerepkörben a bekk.

SZÖGLET 22’
Silva, City
Casillas húzta le a levegőből.


24. PERC:
Khedira! A középpályás középen, három (!) hazai védő közt verekedte be magát a tizenhatoson belülre, azonban túl sokáig babusgatta a lasztit, a kapujából kivetődő Hart így védeni tudott. A túloldalon Agüero lódult meg, de csak szögletig jutott.

SZÖGLET 22’
Silva, City
Casillas volt résen.


21. PERC:
Jé, a Manchester City is a pályán van. Hogy ez feltűnjön, arról Agüero gondoskodott, aki távolról próbált a léc alá tekerni, Casillas tenyerelte szögletre a labdát.

SZÖGLET 20’
Di María, Real Madrid
Hart védte Pepe fejesét.


20. PERC:
Tetszetős akciót vezetett a Real: Di María húzott el a jobb szélen, Ronaldo besegített neki, majd az argentín újra középre ívelt, Benzema érezte, hogy nem tud kapura fordulni így mellel Modric elé tette a labdát, a horvát lövésébe beleléptek.

SZÖGLET 16’
Di María, Real Madrid
Egy hazai fej tudott menteni.


16. PERC:
Mi maradt ki! Ronaldo kapott remek kiugratást, átemelte a labdát Hart fölött, a gólvonal elől még tisztázni tudtak, majd a duplázás pördült mellé egy manchesteri sípcsontról.

14. PERC: Megismétlődött az előző leosztás, csak most fejjel veszélyeztetett Khedira, mellé ment.

13. PERC: Lendületben maradt a Madrid, most Cristiano Ronaldo cselezgetett a bal szélen, középre adása után Khedira lőhetett, ám a kapu mellé pörgetett.

10. PERC: És vezet a Madrid! Di María előbb elpepecselt egy akciót, de amikor visszakerült hozzá a labda, mértani pontosságú labdát adott Karim Benzemának, a francia csatár pedig közelről betalált, 0-1!

GÓÓÓL 10’
Benzema, Real Madrid
Közelről mattolta Hartot.


9. PERC:
Benzema kapott egy remek indítást, majd egy cselt is tudott húzni a tizenhatoson belül, ám végül hosszantolta meg a labdát és szabálytalankodott védőjével szemben.

6. PERC: Casillasnak kellett közbeavatkoznia Kolarov szabadrúgása után, de nem okozott gondot kibokszolni a labdát a spanyol portásnak.

Két érdekesség: Cristiano Ronaldo először tért vissza Manchesterbe azt követően, hogy 2009-ben eligazolt a Unitedből Madridba, illetve Mourinhónak ez a 100. BL-meccse. Ő érte el legfiatalabbként ezt a határt.

1. PERC: Elkezdődött a találkozó, világoskék fölsőben és fehér nadrágban a City, sötétzöldben a Real Madrid.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Manchester City
Megy a meccs.


Előzetes:
A Manchester City gyakorlatilag a szakadék szélére került az előző négy fordulóban, ugyanis az iparvárosiak mindössze két döntetlent tudnak felmutatni, egyet a Borussia Dortmund és egyet az Ajax ellen. Roberto Mancini fiainak így egy kisebbfajta csoda kellene ahhoz, hogy kiharcolják a továbbjutást, szerdán ráadásul a Real Madrid vendégeskedik a szigetországban. José Mourinho legénységének is kell a három pont, mivel két győzelem mellé egy-egy döntetlen és vereség is becsúszott, így akár még az a csúfság is megeshet a blancókkal, hogy kipottyannak a csoportkörből.

Izgalmas 90 percre van tehát kilátás, már csak azért is, mert a két együttes odavágója rendkívül izgalmas volt. A City kétszer is vezetést szerzett a Santiago Bernabéu Stadionban, ám a három pont mégis Madridban maradt, Cristiano Ronaldo a 90. percben döntött.

Hasonlóan élvezetes folytatásban bízunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik