Foci

Elküldték Di Matteót, a Chelsea menedzserét

roberto di matteo (roberto di matteo)
roberto di matteo (roberto di matteo)

A Juventus elleni vereség után megköszönték a londoni BL-címvédő vezetőedzőjének a munkáját.

Először fordulhat elő, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája címvédője kiesik az első csoportkörben. Az is először történhet meg, hogy a Chelsea búcsúzik az első körben. Jelen esetben a kettő eshetőség egy és ugyanazon csapatra vonatkozik.

Merthogy a Juventus megérdemelten, 3-0-ra verte kedden Roberto Di Matteo együttesét, és mivel korábban a londoniak kikaptak a megint győzni tudó Sahtar Donyeck otthonában, és Terryék odahaza is csak 2-2-re voltak képesek a Juvéval szemben, az utolsó körben már az is kellene a továbbjutásukhoz, hogy az olaszok kikapjanak Ukrajnában.

“Egy olyan nagy klubnál, mint a Chelsea, természetes, hogy egy-két rosszabb eredmény után az ember nagy nyomás alá kerül. Ezzel együtt kell élni. Most az a feladatom, hogy felrázzam a játékosaim, ha van rá lehetőségem” – nyilatkozta a Juventus elleni vereség után Roberto Di Matteo.

Nos, nem lesz lehetősége a szerda délelőtti döntés után. Roman Abramovic megköszönte a tavaly a klubbal csodát végrehajtó edzőnek a munkát. Még nem lehet tudni, ki lesz az utód, de Pep Guardiolát szeretné megnyerni a feladatra a dúsgazdag orosz tulajdonos.

Ha őt nem sikerül, jöhet Rafa Benitez, a Liverpool korábbi sikeredzője. A bukmékerek is őt tartják a legesélyesebbnek a kispadra, 1/5 arányban.

Igazi csodabogár volt

A korábbi 34-szeres válogatott labdarúgó edzői pályafutását a Milton Keynes Dons csapatánál kezdte 2008-ban, első sikereit a West Bromwich Albionnal érte el, a birminghamieket ugyanis feljuttatta a Premier League-be 2011-ben.

Abban az évben lett a Chelsea másodedzője, és tavaly Andre Villas-Boas mellett is maradt, a portugál segítője volt (játékosként hat évig szolgálta a Chelsea-t, amelynek színeiben 175 mérkőzésen lépett pályára).

A Portóval sikert sikerre halmozó Villas-Boas azonban megbukott korán a londoniaknál, és Roman Abramovic tulajdonos bátor lépésként megtartotta a menedzseri székben a meccsekig csak ideglenesnek kinevezett Roberto Di Matteót.

Az olasz csodát tett a csapattal, ugyanis az FA-kupa megnyerése mellett általános meglepetésre elhódította a Bajnokok Ligáját is a kékekkel. Hogy mi volt sikerének titka, nem tudni, állítólag meg tudta értetni magát a csapat idős játékosaival, így Frank Lamparddal és John Terryvel, ez pedig döntőnek bizonyult az öltözőben.

A Chelsea jelenleg csak a harmadik helyen áll a Bajnokok Ligája E csoportjában, és csak akkor juthat tovább, ha az utolsó körben megveri odahaza a Nordsjaelland együttesét, valamint a Juventus kikap a Sahtar Donyeck ellenében.

Ami a Premier League-et illeti: a Chelsea legutóbb a Gera Zoltánt 70 percig soraiban tudó West Bromwich Albiontól kapott ki, a tabella harmadik helyén áll 24 ponttal (vezet a Manchester City 28 ponttal, mögötte a United a második 27 egységgel).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik