Foci

Kézenfogva ment tovább a Valencia és a Bayern

bayern münchen (bayern münchen, )
bayern münchen (bayern münchen, )

A Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a Bayern München Müller góljával szerezte meg a továbbjutást.

Az F csoport rangadóján a kvartett első két helyezettje, a Valencia és a Bayern München találkozott egymással. Mivel kedden kora este a BATE Boriszov meglepetésre kikapott, így a fehéroroszoknak csak úgy maradt volna esélyük a továbbjutásra, ha este a Valencia legyőzi a bajorokat, így a BATE az utolsó körben saját kezébe vehette volna sorsát a Bayern ellen.

Ezt a szívességet azonban nem tették meg a németek: a 34. perctől kezdve emberelőnyben fociztak a Valencia ellen, mégis gólt kaptak, majd Müller a 82. percben egalizált, így hiába tervezgetett a BATE, a döntetlennel biztos továbbjutó a Bayern és a Valencia is.

A G jelű négyesben a Barcelona már biztosan ott van a legjobb 16 között, így a kérdés már csak az maradt a csoportban, hogy a Benfica, vagy a Celtic követi a katalánokat. A skótok sikerük esetén bebiztosíthatták volna a továbbjutást, azonban kikaptak Portugáliában: a hazaiak a 71. percben, Garay révén szerezték meg a győztes gólt, így jelenleg mindkét együttes hétponttal áll a csoportban. 

Az utolsó fordulóban a Benfica a Barcával, a Celtic a Szpartak Moszkával játszik majd.

Azt már tudtuk, hogy a Manchester United toronymagasan megnyerte a H jelű négyest, azonban a helyzetet bonyolította, hogy ebben a kvartettben a Kolozsvárnak, a Bragának és a Galatasaraynak is volt még esélye a továbblépésre.

Előnybe most mégis a törökök kerültek, akik 1-0-ra legyőzték a csikócsapattal felálló Unitedet, így felléptek a második helyre, de ugyanannyi pontot gyűjtötek, mint a harmadik Kolzsvár.

A Cluj Rui Pedro mesterhármasának köszönhetően kiütötte a Bragát, így a portugálok elszálltak, a román csapat pedig az utolsó fordulóban Manchesterben vívhatja majd ki a továbblépést az egyenes kieséses szakaszba, a Braga pedig hazai pályán a Galatasaray ellen.

A Chelsea vereségéről, és a Shaktar fölényes sikeréről ITT olvashatsz.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

F csoport:
Valencia – Bayern München 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
Feghouli (77.) illetve Müller (82.)
Piros lap: Barragan (34.)

G csoport:
Benfica – Celtic 2-1 (1-1)
Gólszerzők: John (7.), Garay (71.) illetve Samaras (32.)

H csoport:
CFR Cluj – Braga 3-1 (3-1)
Gólszerzők: Rui Pedro (7., 15., 33.) illetve Alan (17.)
Piros lap: Douglao (45.)

Galatasaray – Manchester United 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Yilmaz (53.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik