Foci

BL: Fergusonék gyászolnak – elhunyt a túlélő

Kenny Morgans (kenny morgans, manchester united, )
Kenny Morgans (kenny morgans, manchester united, )

73 éves korában elhunyt a Manchester United egykori remek játékosa, a müncheni katasztrófa egyik túlélője, Kenny Morgans - adta hírül a telegraph.co.uk.

1958. február 6-án a kor labdarúgásának egyik legígéretesebbnek csapata zuhant le. A BEK mérkőzésre ígyevő csapatot a Red Star Belgrade BEA Flight 609-es járata szállította, amely megállt Münchenben tankolni.

A német városban hatalmas havazás volt, így az üzemanyag felvételt követő első két felszállási kísérlet sikertelennek bizonyult. Nem kellett volna magpróbálni harmadjára is.

Nem sokkal hajnali három órát követően a kifutópálya latyakján a gép megcsúszott, és a beton végén egy háznak ütközött. A repülőn tartózkodó 44 személyből – 20 ember a helyszínen életét vesztette , további három a kórházban halt meg. A Manchester United nyolc játékosa, a klub három alkalmazotta, nyolc újságíró, ketten a személyzetből és két utas vesztette életét.

A  huszonegy túlélő között volt a repülő törmelékei között eszméletlenül fekvő Kenny Morgans, akit többszörös túlélőnek számított, ugyanis a katasztrófa mentési munkálatainak lezárása után öt órával két újságíró találta meg.

A walesi születésű szélső 1956 és 1961 között volt az MU játékosa, 23 találkozón lépett pályára. Később megfordult szülővárosa, a Swansea csapatában, majd a Newport Countyban.

A Manchester United minden bizonnyal fekete karszalaggal lép pályára a ma esti Galatasaray elleni BL mérkőzésen, ahol Sir Alex Fergosun tartalékos csapatot küld pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik