Foci

Fordulatos meccsen verte az Újpest a sereghajtót

Melczer révén kétszer is vezetett az FGSZ Siófok labdarúgócsapata Újpesten, ám a lila-fehérek nyertek 4-2-re az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Az előző fordulóban megszerezte első győzelmét a bajnokságban a Siófok, a Pápát győzte le Horváth Károly legénysége. A Balaton-partiak azonban még így is jelentős hátrányban vannak a többiektől, így Újpestre is a pontszerzés reményébe utazott a csapat.

A hazaiak kezdték lendületesebben a találkozót, ám a Siófok szerzett vezetést, méghozzá a semmiből: Melczer kapta meg a labdát a tizenhatos előterében, majd mikor észlelte, hogy senki sem támadja, kapura lőtt, a játékszer szitált egy kicsit a levegőben mielőtt a léc alá vágódott volna (0-1).

Hét perccel később jött az Újpest válasza, Bruno Moares verekedte el magát lövőhelyzetig és nem hibázott közelről (1-1). Nem sokkal később újabb gólt lőtt Jos Daerden legénysége, ám Kassai les miatt érvénytelenítette a találatot. Még a szünet előtt ismét előnybe került a Siófok, egy furcsa akció végén Melczer lőtt az üresen maradt kapuba (1-2).

Fordulás után is az Újpest támadott többet, a 64. percben pedig egyenlítettek ismét a hazaiak, Kabát kapta lesgyanús helyzetben a labdát Simontól és kapuba gurított (2-2). A folytatásban igen paprikás hangulat jellemezte a találkozót, a játékosok nem kímélték egymást, főleg a hazaiak égtek ezer fokon.

Nem adta fel az Újpest, ez pedig a 84. percben eredményezett újabb gólt, Kabát szabadrúgására Anton robbant be a legjobb ütemben, Kurucz még védeni tudta a védő fejesét, ám a labda visszapattant Antonra, onnan pedig a kapuba (3-2). A három pont sorsa a hosszabbításban dőlt el, Kabát lőtte el a lasztit Kurucz mellett (4-2).

A hazai drukkerek a második félidőre leszedték az összes transzparensüket, majd tüntetőleg a lelátó felső soraiból nézték meg a második felvonást. Végül három pontot ünnepelhettek a szurkolók.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló

Szusza Ferenc Stadion, 2800 néző, Vezette: Kassai

Újpest FC-FGSZ Siófok 4-2 (1-2)

Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi, Chema Antón, Pollák – Proesmans, Vasiljevic, Balogh B. (Simon, a szünetben), Remili (Kovács, 92.) – Kabát, Moraes (Stanisavljevic, 87.) Vezetőedző: Jos Daerden

Siófok: Kurucz – Deák (Egerszegi, 77.), Fehér Zs. (Fodor, a szünetben), Nyári, Fejes – Pál Sz., Gál, Sluka, Kecskés, Melczer (Windecker, 69.) – Dajic Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerzők: Moraes (27.), Kabát (65., 91.), Chema Antón (83.), illetve Melczer (20., 36.)

Sárga lap: Vermes (45+1.), Proesmans (73.), Chema Antón (85.), illetve Dajic (41.), Deák (47.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik