Foci

Daerden kifakadt a bíróra

Jos Daerden, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője kiviharzott a Haladás ellen elveszített bajnokit követő sajtótájékoztatóról.

Szombaton Szombathelyen indult útjára a labda először a 14. fordulóban, a Haladás pedig végül otthon tudta tartani a három pontot, miután 2-0-ra legyőzte a találkozót kilenc emberrel befejező Újpestet. Jos Daerden, a fővárosiak vezetőedzője érthetően feldúlt volt a lefújást követően, a haladas.hu cikke szerint miután röviden összegezte mondandóját, kiviharzott a sajtótájékoztatóról.

„Az első félidőben futballmeccset láthattunk, a másodikban ugyanezt nem mondhatjuk el. Azt hittem a Győr-Újpest mérkőzésen már mindent megtapasztaltam, de a játékvezető tevékenysége ma gyengébb volt, mint Győrött. Fél órán keresztül kettős emberhátrányban futballoztunk, nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére. Miután Andó-Szabó számunkra nem ítélt meg egy tizenegyest és kiállítást, a másik oldalon messziről fújta be Iandolinak a piros lapot” – idézi a szombathelyi klub honlapja Daerdent.

Artner Tamást meglepte az Újpest felállása, de összességében megérdemeltnek tartja csapata győzelmét: „Az Újpest jobban kezdte a mérkőzést, teljesen mást játszott, mint amire készültünk, hiszen 4-4-2-es, rombusz alakú felállásban futballozott a vendégcsapat. Nehezen vettük fel védekezésben az embereket, ám összességében már az első félidőben is eldönthettük volna a mérkőzést, 2-3 góllal kellett volna vezetnünk. Jól kezdtük a második játékrészt, vezető gólunk és a kiállítások után is két támadót küldtem be azért, hogy minél több helyzetet alakíthassunk ki. Ez sikerült is, a ziccereket nem adják ingyen, viszont az utolsó passzok hiányoztak, pedig arra törekedtünk, hogy minél több gólt rúgjunk. Örömteli, hogy Ugrai Roland személyében megtaláltam az ideális centerünket, cseréje annak szólt, hogy frissíteni kívántam a támadószekciót. A játék képe és a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk.”

Tomiszlav Szivics, az MVM Paks vezetőedzője úgy fogalmazott a Kaposvár elleni bajnoki előtt, hogy ha nem nyer a tolnai együttes, akkor semmit nem ért a debreceni bravúr. Nos, a Rákóczi végül 1-0-s hátrányból fordítva nyert 2-1-re, igaz paksi oldalról Vayer büntetőt hibázott. Prukner László még nem veszített mérkőzést Szivics ellen.

Az Eger Angyalföldön fogadta a Budapest Honvédot és szűk félóra elteltével a vezetést is megszerezte a hevesi együttes. A felvonás végén azonban egyenlítettek a vendégek, sőt, a csapatkapitány Knakalt ki is állították az egriektől, a Honvéd pedig végül kihasználta az emberelőnyt és végül 3-1-re nyert.

„Mint minden mérkőzésen, itt is megvoltak a fordulópontok. A tizenegyes és a kiállítás egyértelműen befolyásolta a mérkőzés alakulását. Persze, volt már olyan, hogy egy 10 emberrel játszó csapat is tudott pontot vagy pontokat szerezni. Ebben bíztunk, a második gól azonban sajnos nagyon hamar jött, még annyi esélyünk sem volt, hogy egy kicsit a tartásunk jobban megmaradjon. Elég sok sárga lapos volt az ellenfélből, így reméltük, hogy esetleg létszámegyenlőségre tudjuk hozni a dolgot. A második félidő elején kaptuk a második gólt, és onnantól már nehéz volt, kockáztattunk, inkább támadókat küldtem pályára. A végén még 10 emberrel is volt helyzetünk, de nem tudtunk már egyenlíteni vagy pontot szerezni. Azt azonban nem lehet elmondani, hogy felőröltek minket. Nyilván nagy erőket kell mozgósítani, mikor emberhátrányban játszunk, a Honvéd pedig egy masszív csapat. A probléma az volt, hogy 10 emberrel egy ilyen mérkőzést nehéz megnyerni vagy akár döntetlenre hozni” – mondta Simon Antal. (Sport TV/pepsifoci.hu)

Marco Rossi, a Honvéd olasz trénere optimista hangot ütött meg a szombati kilencven percet követően: „Ahogyan az egész mérkőzésen, úgy az első 30 percben is mi irányítottuk a játékot, utána azonban egy Moga ellen elkövetett szabálytalanságból gólt tudott szerezni az ellenfél. Annak ellenére jó mérkőzést játszottunk, hogy nagyon sok sérülttel érkeztünk, és azt kell mondani, hogy a fiatalok, akik helyettesítették a játékosainkat, nagyon jó munkát végeztek és köszönettel tartozom nekik, hogy hozzátettek az első csapat a munkájához. Azt lehet mondani, hogy ha a Pécs elleni meccset kivesszük a sorozatból, általában elmondható, hogy jó futballt játszunk, próbáljuk irányítani a mérkőzéseket. Sokszor nem állt mellénk a szerencse, követtünk el egyéni hibákat is, de azt gondolom, hogy a jó úton haladunk.” (Sport TV/pepsifoci.hu)

A játéknap záró mérkőzésén a listavezető Győri ETO a dobogó harmadik fokán tanyázó MTK otthonában diadalmaskodott 3-1-re. A Rába-partiaknak már csak egy pont kell az őszi elsőséghez, sőt, ha a Loki nem nyer vasárnap, akkor Pintér Attila együttese telel az élen.

„Ragyogó mérkőzést játszott a két csapat. Teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült, rá tudtuk erőszakolni az MTK-ra, amit akartunk. Több lehetőségünk is akadt, amiből további gólokat is szerezhettünk volna. Nagyon örülök neki, hogy ilyen jól játszottunk, és külön köszönet a közönségnek, hogy támogatta a csapatot, mert csak közösen lehet eredményt elérni. Nem tudom, miért mondják két döntetlen után, hogy egy csapat megtorpan. Ott is megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk kihasználni őket. Most, a meccs előtt azt mondtam, remélem, kihasználjuk a helyzeteket, szerencsére ez meg is történt” – idézi az eto.hu Pintért.

Garami József szerint nagyon jó meccset láthatott a közönség: „Az első félidőben sok hibával játszottunk, sok volt az eladott labdánk, persze nem véletlenül. Az ETO nagyon jól futballozott. A második félidőben kezdtük aztán megtalálni magunkat, de sajnos nem sikerült időben gólt szereznünk, pedig egy-két lehetőségünk akadt. A végén már mindent megtettünk a gólszerzésért, de nem tudtunk újra eredményesek lenni. A Győr nagyszerű csapat, mi pedig a szünet után minden tekintetben felvettük velük a versenyt, jól hajtottak a gyerekek, és közel kerültünk ahhoz, hogy valami pozitív történjen. Jó mérkőzést láthatott a közönség.” (eto.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik