Foci

Szivics: Prukner napok óta sír az újságokban

Szombaton négy mérkőzéssel folytatódnak a labdarúgó OTP Bank Liga küzdelmei: Haladás-Újpest, Paks-Kaposvár, Eger-Honvéd és MTK-Győr bajnokikat rendeznek.

Szombaton négy újabb mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 14. fordulójában, elsőként a Szombathelyi Haladás fogadja az Újpestet. Szombathelyen nem éppen fenékig tejfel mostanság az élet, az előző fordulóban például Artner Tamás felajánlotta a lemondását, ám ezt a vezetőség végül nem fogadta el, majd megbírságoltak pár labdarúgót.

„A lemondásommal hétfőn tíz percet foglalkoztunk az öltözőben, ezt követően azon dolgoztunk, hogy rendesen felkészítsük a csapatot a szombati bajnokira. Az Újpest hozzánk hasonlóan játszó csapat, amely nyáron és azóta is jól igazolt, rendezett viszonyok között egyre jobban teljesít. Persze tudjuk, hogy vannak gyenge pontjaik, amelyeket igyekszünk is kihasználni. Mindenképpen győzni akarunk, de valamennyi hátralévő meccs egyformán fontos számunkra. A játékosok formájával, elszántságával korábban sem volt gond, amikor előbbre álltunk a tabellán, akkor is ugyanígy készültek, mint a héten. Muszáj megszakítanunk rossz sorozatunkat, egy győzelemmel nagyot ugorhatnánk előre a tabellán. Ugyanakkor remélem a győzni akarás nem csap át görcsösségbe” – mondta Artner a haladas.hu-nak.

A túloldalon jelenleg sokkal rózsásabb a hangulat, az Újpest nyert az előző fordulóban és egyre jobban kezd felzárkózni a lila-fehér együttes. Jos Daerden is pozitív hangot ütött meg a bajnoki előtt: „Mindig könnyebb egy győzelem után készülni a következő mérkőzésre, ez nem volt másképpen most sem. Sosem szabad megelégedni az egygólos vezetéssel, ezt sulykolom mindig a játékosoknak, azt hiszem lehetett is érezni az Eger ellen, hogy igazán Bruno Moraes gólja után nyugodott meg a csapat. A felvételek alapján egységes és jó mentalitású együttest ismertem meg a Haladásban, akik főleg hazai pályán mindenkire veszélyesek lehetnek, ezért küzdelmes, kiélezett találkozóra számítok. Lehet, hogy vannak bizonyos problémák ellenfelünknél, de ezzel nem szabad foglalkoznunk, mi készen állunk a mérkőzésre és a három pontért utazunk Szombathelyre” – mondta az ujpestfc.hu-nak.

Szombathelyi Haladás – Újpest FC, 14 óra (Tv: m1)
Szombathely, Vezeti: Andó-Szabó Sándor

Délután négytől az MVM Paks fogadja a Kaposvár gárdáját. A hazaiak egy debreceni győzelemmel, a vendégek egy Videoton elleni vereséggel hangoltak a találkozóra. Utóbbi után a Rákóczi vezetőedzője, Prukner László újra kritizálta a játékvezetők munkáját, ezt pedig nem hagyta szó nélkül Tomiszlav Szivics, a tolnai együttes trénere sem:

„Bizonyítanunk kell a Kaposvár ellen is, hogy a debreceni győzelmünk igazán értékessé váljon. Ha most nem nyerünk, akkor az ott megszerzett három pont nem sokat fog érni. Manapság nincs egyetlen csapat sem az NB I-ben, amelyikkel ha játszunk, akkor kijelenthetjük, hogy sima meccs lesz. Ez pláne nem igaz a Kaposvárra, hiszen egy nagyon jól szervezett gárdáról van szó. Remek kontráik vannak, ráadásul jó fizikai állapotnak is örvendenek. Plusz van egy rutinos edzőjük, aki már napok óta sír az újságokban, hogy mit is csináltak vele a játékvezetők. Nem tudom, talán nyomást akar gyakorolni rájuk?” – idézi Szivicset a paksifc.hu.

„Pakson általában jól szoktunk szerepelni, szerintem hasonló csapat, mint a mienk. Bízom benne, hogy a Videoton meccsből levonjuk a pozitívumokat, és pontokat tudunk szerezni” – mondta a Kaposvár egyik kiválósága, Balázs Benjámin.

MVM Paks – Kaposvári Rákóczi, 16 óra (Tv: Sport2)
Paks, Vezeti: Radványi Ádám

Ezzel egy időben a kiesés ellen küzdő Eger „fogadja” a Budapest Honvédot. A találkozó pikantériája, hogy valójában a hevesiek mennek idegenbe, a Honvédnak csak Angyalföldig kell elbuszoznia.

„Komplikált mérkőzés elé nézünk. Nehezíti a dolgunkat, hogy vannak sérültjeink és eltiltottjaink, legfőképpen hátul vannak gondjaink. Ez nem kifogás, ettől függetlenül jó meccset kell játszanunk, amelyen a győzelemért lépünk pályára, ugyanúgy, mint az összes mérkőzésünkön” – mondta Marco Rossi a honvedfc.hu-nak.

Egeri FC – Budapest Honvéd, 16 óra (Tv: Sport1)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, Vezeti: Berke Balázs

A játéknapot egy igazi rangadó zárja, ugyanis a tabella harmadik helyén álló MTK a listavezető Győri ETO-t látja vendégül. Ennek a két csapatnak van a legkevesebb veresége és a legtöbb lőtt gólja eddig a bajnokságban, azaz jó mérkőzésre van kilátás.

„Szeretnénk megőrizni a hazai veretlenségünket, ennek egyik kulcsa az elmúlt mérkőzésekre jellemző jó helyzetkihasználás. Ez nem lesz könnyű, mert az ETO-nak kiváló védelme van, de különösen a középpályája erős. Sokat futó, jó képességű játékosok alkotják ezt a csapatrészt. Támadóik is gólérzékenyek, kreatívak, végig koncentráltan kell játszanunk. A győriek nem véletlenül vezetik a tabellát, hiszen évek óta tudatosan építkeznek, ezúttal is sok jó képességű játékost igazoltak, közben pedig megtartották az igazán értékes futballistákat. Kiváló csapat lesz az ellenfelünk, ennek ellenére természetesen nagyon bízunk a sikerben” – mondta Garami József az mtkhungaria.hu-nak.

Pintér Attila egy követ fúj kollégájával, szerinte is a helyzetkihasználás dönt majd: „Egy jó csapathoz látogatunk, amely legyőzte a legjobb erőkből álló Videotont és a jó erőkből álló Ferencvárost is. Fontos lesz, hogy jó használjuk ki a mérkőzéseken a helyzeteinket, és minden erőnkkel arra koncentráljunk, hogy meg tudjuk szerezni a három pontot” – idézi a szakembert az eto.hu.

MTK – Győri ETO, 18 óra 30 perc (Tv: Sport1)
Hidegkuti Stadion, Vezeti: Solymosi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik