Foci

Hajnalék és Husztiék a továbbjutásért meccselnek

A Hajnal Tamást is foglalkoztató VfB Stuttgart az FC Köbenhavn vendége lesz, míg a Hannover – Huszti Szabolcs csapata – a Helsingborgot fogadja a labdarúgó Európa-liga csütörtöki, negyedik fordulójában.

A Stuttgartnak ez lesz az utolsó előtti lehetősége arra, hogy megőrizze továbbjutási esélyét, vereség esetén ugyanis komoly hátrányba kerülhet a koppenhágai alakulattal, valamint a jelenleg élen álló bukaresti Steauával szemben. Az utóbbi csapat Norvégiában, a Molde stadionjában lép pályára csütörtökön, s a találkozó játékvezetője Vad István lesz.

A Hannover – amely az élen áll saját csoportjában – nagy lépést tehet a legjobb 32 közé jutás felé vezető úton, ha ugyanis legyőzi az eddig csupán egy pontot szerző svéd riválisát, akkor tíz pontjával biztosan a csoport élén marad, s kedvező helyzetből várhatja a folytatást. Sőt, akár már most tovább is juthat: ehhez a győzelem mellett arra van szüksége, hogy a Twente ne verje meg otthon a Levantét. Husztiék – többek közt a magyar szélső gólpasszával – két hete Helsingborgban 2-1-re nyertek.

Lencse László együttese, az izraeli Hapoel Kiryat Shmona ezúttal a Sparta Prahát fogadja, míg a címvédő – és eddig 100 százalékos – Atlético Madrid Portugáliában lép pályára az Académica vendégeként.

Az A csoport rangadóján az Anzsi Mahacskala a Liverpoolt fogadja, és mivel a kvartett első két helyezettjéről beszélünk, így ez a találkozó akár a csoportelsőségről is dönthet.

A címvédő Atlético Madrid pedig már csütörtök este biztos továbbjutó lehet, ehhez annyi csak a feladatuk, hogy legyőzzék az Academicát, míg a másik tavalyi döntős, az Athletic Bilbao első sikerére hajt az El-csoportkörében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik