Foci

Már megint Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic (zlatan ibrahimovic, )
Zlatan Ibrahimovic (zlatan ibrahimovic, )

Nem telik el úgy egy hét, hogy valamilyen úton-módon ne botlanánk bele a svéd fenegyerekbe. A nyáron például a Párizsba történő átigazolásától volt hangos a sajtó, majd ő lett az első olyan játékos, aki hat különböző csapat színeiben lőtt gólt a Bajnokok Ligájában, a múlt hétvégén pedig egy karaterúgással hívta fel magára a figyelmet, miután kiállították csapata soros bajnokiján. És akkor a beszólásairól még nem is beszéltünk, amik mindig szolgáltatnak témát az újságíróknak.

Ezúttal ismét játékban alkotott maradandót: négy gólpasszt osztott ki a PSG Zagreb elleni meccsén, 4-0-s sikerhez segítve együttesét. Ezzel ő lett a történelem során a második játékos, akinek ez a bravúr összejött, korábban csak Carlos Martins, a Benfica labdarúgója jegyzett négy asszisztot egy BL-meccsen még 2010-ben, a Lyon ellen.

„Fontos volt, hogy nyerjünk a legutóbbi vereségünk után (utalt a St. Etienne elleni 2-1-es zakóra – a szerk.). Bizonyítottuk, hogy van önbizalmunk. Ha nem megy a góllövés, akkor mindig igyekszem a csapattársaimat megjátszani, ezúttal szerencsére be is lődözték a helyzeteket. Ha helyzeteket dolgozol ki, akkor a gólok is jönnek” – mondta visszafogottan Ibra. A támadó hozzátette, a legfontosabb a továbbjutás, az már neki édes mindegy, hogy a csoport első, vagy második helyén végez a gárda.

„Számomra az olyan játékosok, mint Zlatan Ibrahimovic, vagy Ezequiel Lavezzi a világ legjobbjait jelentik. Ők az igazán top kategória” – dicsérte a rivális labdarúgóit Josip Simunic, a Dinamo játékosa.

Videó – Ibra négy gólpasszt osztott ki:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik