Foci

Megtörte a Pécs a hazai átkot

A szezon során először tudott hazai pályán nyerni a PMFC az OTP Bank Ligában, Supka Attila csapata a Siófokot győzte le 2-1-re. A Lombard Pápa mindeközben a Szombathelyi Haladás ellen nyert 1-0-ra.

Majdnem egy éve nem nyert hazai pályán a Pécs, ám ezúttal a sereghajtó Siófok látogatott a Mecsekaljára, így a szurkolókban joggal fogalmazódhatott meg az a kérdés a szombati találkozót megelőzően, hogy mikor, ha nem most? Ehhez képest a Balaton-partiak szerezték meg a vezetést a 17. percben, Pál lőtt a hálóba (0-1).

Még az első félóra letelte előtt egyenlített a PMFC, Bajzát a második lehetőségét már gólra váltotta (1-1), az eredmény pedig a folytatásig már nem változott. A második félidőben pár helyzetecske után emberelőnybe kerültek a hazaiak, Mogyorósi mehetett idő előtt zuhanyozni. Ehhez képest egy szabadrúgás után Dibusznak kellett bravúrt bemutatnia, hogy őrizze az egált.

A 79. percben dőlt el a három pont sorsa, Okoronkwo kapásból lőtt a siófoki hálóba (2-1). A végén egyébként még a hazaiak is tíz emberre fogyatkoztak, Demjén kapta meg második sárgáját. A Pécs 2011 novembere után először tudott hazai pályán nyerni.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló

Pécs, 1200 néző, Vezette: Szőts

PMFC-Matias – FGSZ Siófok 2-1 (1-1)

Pécs: Dibusz – Bodnár, Causic, Krejci, Zeljkovic – Horváth A. (Demjén, 57.), Akassou, Wittrédi – Okoronkwo (Uzoma, 82.), Bajzát, Grumic (Nagy O., 42.) Vezetőedző: Supka Attila

Siófok: Kurucz – Mogyorósi, Nyári, Fehér Zs., Fejes – Sluka (Dajic, 19.), Gál (Windecker, 82.), Kecskés, Melczer (Fodor M., 77.) – Pál Sz., Zamostny Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerzők: Bajzát (30.), Okoronkwo (79.), illetve Pál Sz. (18.)

Sárga lap: Bajzát (64.), Demjén (73., 86.), Zeljkovic (90.), illetve Zamostny (92.)

Piros lap: Demjén (86.) illetve Mogyorósi (66.)

Mindeközben Pápán is rendeztek egy bajnokit, a Haladás látogatott a Lombardhoz. Szép csendben csordogált a játék az első félidőben, majd a 27. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, Devecseri érthetetlen módon kezezett a tizenhatoson belül, Marics pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest (1-0).

A hazaiak csatára nem volt már ilyen határozott a második büntetőjénél, Rózsa ezúttal fogta Marics ugyanoda lőtt labdáját a szünet előtt. A 60. percben emberelőnybe került a Hali, Sekour egy második sárga lapért rúgta fel Radót.

A Haladás tíz ember ellen is súlytalannak tűnt, Andorka ugyan egyenlíthetett volna, de ígéretes helyzetből mellé lőtt. Az eredmény maradt az 1-0, a Lombard így beelőzte riválisát a tabellán. A vendégek vezetőedzője, Artner Tamás a találkozót követően úgy fogalmazott, most már a vezetőkön múlik, hogy eldöntsék: vele, vagy nélküle folytatódjon a szombathelyi munka.

Ne legyünk meglepve, ha újabb edzőváltásra kerül sor az NB I.-ben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló

Pápa, 2500 néző, Vezette: Veizer

Lombard Pápa Termál FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)

Pápa: Szűcs – Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Maróti, Tóth B. (Tóth G., 74.), Sekour, Arsic (Seye, 76.) – Maric (Benko, 85.) Vezetőedző: Zsivóczky Gyula

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmic, Devecseri (Kulcsár, 34.), Fehér Z. – Nagy I G., Rajos (Andorka, 63.), Radó, Iszlai, Búrány (Ugrai, 74.) – Kenesei Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerző: Maric (27., 11-esből)

Sárga lap: Présinger (21.), Maróti (31.), Sekour (44., 60.), Nagy S. (63.), Tóth G. (80.), Quintero (90.), illetve Devecseri (27.), Rajos (43.), Iszlai (45.)

Piros lap: Sekour (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik