Foci

A Barca győzelemmel köszöntötte az új apukát

barcelona (barcelona, lionel messi)
barcelona (barcelona, lionel messi)

A katalánok 3-1-re verték a Celta Vigót a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában, továbbra is veretlen a Vilanova-gárda.

Eggyel több apa látogatott ki a Barcelona-Celta Vigo mérkőzésre, ráadásul egy olyan, aki nem a lelátóra, hanem a pályára igyekezett. Lionel Messinek pénteken született meg kisfia, Thiago, így ott lehetett a 10. forduló szombati mérkőzésén.

A találkozó előtt Messi átvette az európai Aranycipőt, Xavi pedig az Asztúriai Herceg Sportért Emlékdíját kapta meg ünnepélyes keretek között. A Barcelona a 21. percben szerezte meg a vezetést, nem kellett tehát túl sokat várni, akkor Pedro kapott remek labdát középről, ő a jobb szélen centerezett, érkezett Adriano, és bepofozta a labdát a kapuba (1-0).

Senki sem hitte ekkor, hogy három perc múlva egyenlít a Vigo. A dán válogatott Kron-Dehli adott mesteri labdát a jobb oldalra, Lopez lövése még kijött Victor Valdesről, de érkezett Bermejo, aki betalpalta a labdát (1-1). A Celta még kevesebb ideig örülhetett a góljának, ugyanis David Villa a 26. percben beköszönt egy cica után (2-1).

Rögtön a második félidő elején Aspas lerázta Mascheranót, és az alapvonal közeléből próbálta eltekerni a hosszúba a labdát: szenzációs mozdulat volt, de egy kicsit célt tévesztett. A 61. percben szép lesgólt szerzett a Barca, amit meg is adtak: Iniesta adta Villának, ő sarokkal továbbította a védővonal előtt álló Jordi Albának, aki egy védőt még kicselezett, mielőtt a kapuba lőtt (3-1).

A találkozó utolsó perceiben Lagóval ütközött Lionel Messi, másfél percig ápolták a pályán, de aztán felállt, így nem kellett aggódniuk a Barca drukkereinek. A térde ezzel együtt fájt.

A Barca győzelmével története legjobb bajnoki rajtját könyvelheti el: 9 győzelem, 1 döntetlen 10 forduló után.

A Malaga meglepetésre otthon kapott ki a Rayo Vallecanótól, így lépéshátrányba került a Reallal és az Atleticóval szemben az átmenetileg a jó dobogós helyekért folytatott harcban.

Eredmények – spanyol bajnokság, 10. forduló

Barcelona – Celta Vigo 3-1 (1-0)
gólszerzők: Adriano (21.), David Villa (26.), Jordi Alba (61.), illetve Bermejo (24.)

Malaga – Rayo Vallecano 1-2 (0-1)
gólszerzők: Demichelis (49.), illetve Piti (11., 60.)

Videó – a Barcelona győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik