Foci

Messi bekerült a spanyol TOP 10-be

lionel-messi(1)(960x640).jpg (lionel messi)
lionel-messi(1)(960x640).jpg (lionel messi)

A Rayo Vallecano ellen a Primera Divisiónban szerzett szombati két találatával Lionel Mess 182 bajnoki gólnál jár, amellyel feljött a spanyol góllövők örökranglista tizedik helyére.

A legutóbbi három Aranylabda-szavazáson nyertes támadó mindössze négy gólra van attól, hogy beérje a rangsor kilencedik helyén álló Santillanát, aki 17 szezon alatt ért el 186 találatot, míg Messi még csak a kilencedik idényében jár – olvasható az FC Barcelona honlapján.

A 25 éves játékosnak – aki hétfőn a legjobb európai gólszerzőt megillető Aranycipőt vette át – az első tízben szereplő futballisták közül a harmadik legjobb a gólmutatója a mérkőzésenként 0,82-es találati aránnyal. Őt csupán az örökrangsor élén 251 góllal álló Zarra (0,91) és a 195-tel nyolcadik Mundo (0,84) előzi meg hatékonyságban.
Messi kilenc fordulót követően 13 találattal vezeti a Primera División góllövőlistáját, s ha ilyen ütemben lesz továbbra is eredményes, a szezon végén nem csak Pelé rekordját dönti meg, de akár a hatodik helyig is felküzdheti magát az öröklajstromban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik