Foci

Szegény Celtic: mindenki Barca-sikert vár

Celtic (celtic, )
Celtic (celtic, )

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában a Celtic Glasgow a Nou Campban próbál csodát tenni.

A skót bajnokcsapat  korábban három döntetlen mellett kilencszer vereséget szenvedett Spanyolországban, most pedig a BL végső megnyerésére is esélyes FC Barcelona vendége lesz, ami még részsikerrel sem kecsegtet a glasgow-iak számára. Kérdés tehát, hogy a 13 szerencsés szám lesz-e a skótoknak.

A Camp Nou Stadionban a Barca azért is tekinthető abszolút favoritnak, mert a hazai pályán játszott előző 17 európai futballmeccsének egyikén sem kapott ki, de statisztikája még jobban fest abban a megközelítésben, hogy 14 mérkőzését megnyerte saját közönsége előtt.

Amellett ha sikerrel jár, a spanyol együttes lehet a harmadik olyan csapat – a Real Madrid és a Manchester United után -, amely a győztes meccsek mennyiségét illetően eléri a 100-as határt az első számú európai klubsorozatban.

“Tisztában vagyunk vele, hogy rémisztően nehéz meccs vár ránk a Camp Nouban” – jelentette ki a Celtic edzője, Neil Lennon, aki annak idején játékosként két döntetlennel zárult barcelonai kirándulásnak is részese volt. “Ám mindent megteszünk annak megakadályozására, hogy a Barca harmadik csoportmérkőzésén harmadik győzelmét is begyűjtse.”

Kollégája, Tito Vilanova számára főfájásra leginkább az ad okot, hogy a védősorból három alapembere, Carles Puyol, Gerard Piqué és Daniel Alves sérülés miatt továbbra is hiányzik, s nem számíthat a középpályát erősítő Sergio Busquetsre sem, akit eltiltottak.

A Barcelonához képest jóval fogósabb feladat megoldása vár a legutóbbi BL-döntő két résztvevőjére kedden. A címvédő Chelsea Ukrajnában, a Sahtar Donyeck vendégeként számíthat kőkemény összecsapásra, míg a német bajnok Bayern München a francia Lille otthonában igyekszik begyűjteni mindhárom pontot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik