Foci

Nagyon pikáns lesz a Fradi–Paks meccs

Egykori ferencvárosiak a Paksban, egykori paksi a Ferencvárosban, avagy zöld-fehér rangadó lesz az OTP Bank Ligában.

Különleges atmoszférája lehet az MVM Paks és a Ferencváros pénteki bajnokijának. Nem csak azért, mert a mérkőzést az Üllői úton rendezik, hanem azért is, mert a két csapatban olyan játékosok szerepelnek, akik nemrég még az ellenfél sikeréért dolgoztak.

Böde Dániel a Paks újkori jó szereplésének egyik kulcsfigurája volt, az EL-győzelmek és a bajnoki bronz elérésében is nagy érdemei vannak. Már a Fradi mezében játszik, és eleinte nem ment neki, újabb viszont ő is belelendült.

Aztán ott van Tököli Attila, aki kétszer is volt a IX. kerületiek játékosa, az első időszakban sikereket is elért az FTC-ben. De a Paks játékosa a fiatal Kulcsár Dávid is, aki az alábbi videóinterjúban elmondta, mindenfajta barátságot félre kell tenni a meccs idejére.

A Tolna megyeiek kispadján az a Tomislav Sivic ül, aki korábban jelezte, szívesen lenne egyszer a fővárosiak edzője. Nos, egyelőre nem lett, de a korábbi kecskeméti sikeredző két volt játékosát üdvözölheti majd az Üllői úton: Alempijevic és Cukic is a Fradi középpályájának erőssége.

Ricardo Moniz szerint az utóbbi időben egységessé vált a Ferencváros, amelynek legnagyobb ütőkártyája a holland mester szerint a csapaton belüli konkurenciaharc.

A 19 órakor kezdődő találkozót Solymosi Péter vezeti majd.

A nap másik mérkőzésén a bajnokságot remekül kezdő, de aztán visszaeső MTK az NB I.-ben botladozó Videotont fogadja a Hungária körúti stadionban.

„Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk pénteken a Hungária körúton, hiszen egy olyan együttes otthonába látogatunk, amely – egyedüli magyar csapatként – hosszú évtizedek óta sikeresen megőrzi a rá jellemző stílust. Az én időmben is ugyanaz a rövid passzos, szemre is tetszetős játék jellemezte az MTK-t, mint manapság. A tapasztalat és a rutin mindenképp mellettünk szól, de nagyon nehéz dolgunk lesz a fiatalos, lendületes, gyors focit játszó MTK ellen” – nyilatkozta a vidi.hu oldalnak Kovács Ferenc, a Videoton egykori sikeredzője, tiszteletbeli elnöke.

Videó – Tischler Patrik a Videoton elleni meccsről:

Videó – Kulcsár Dávid a Fradi elleni meccsről:

Videó – Ricardo Moniz helyzetértékelése:

Labdarúgó OTP Bank Liga, 11. forduló
MTK–Videoton 17 óra (Sport 2) – vezeti: Németh Ádám
Ferencváros–MVM-Paks 19 óra (Sport 1) – vezeti: Solymosi Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik