Foci

Amikor 43 millió euró játszik 120 ellen

emre belözoglu, török válogatott (emre belözoglu, török válogatott, )
emre belözoglu, török válogatott (emre belözoglu, török válogatott, )

A magyar labdarúgó-válogatott keddi vb-selejtezős ellenfele egészen pontosan 120,25 millió eurót ér, míg az Egervári-féle csapat csak 43,6-ot.

Mint azt már korábban megírtuk, nemzeti válogatottunk esélyei elég rosszak, ha csak a statisztikákat nézzük, hiszen Törökország ellen legutóbb 1990-ben tudtunk diadalmaskodni.

Most egy árnyalattal jobb a helyzet, hiszen megelőzzük őket a csoportban: Abdullah Avci együttese eddig csak három pontot szerzett meg a lehetséges kilencből, míg mi hatot. Ez részben jó is, hiszen azt jelenti, a törökök számára nem jött ki jól a lépés az eddigi meccseken, rossz viszont azért, mivel így egy elszánt és felbőszített válogatott érkezik majd a Puskásba Ferenc Stadionba kedden.

Egészen pontosan 76,65. Ennyivel nagyobb a félholdasok piaci értéke, a német trasfermarkt.com oldal szerint. És persze ez az összeg millió euróban értendő. Legértékesebb labdarúgójuk ugyanis az Atlético Madridot erősítő Arda Turan (16 millió euró), de nem sokkal marad le tőle a városi rivális, a Real Madrid játékosa – most a Liverpoolban szerepel, kölcsönben –, Nuri Sahin sem (15). Összességében pedig a török nemzeti csapat 120,25 milliós értékkel büszkélkedhet, és azért az beszédes, hogy a szakportál alapján nincs olyan futballistájuk, aki nem éri el az egymilliós küszöböt.

A magyar csapatnál a fordítottja a helyzet, többen vannak egymillió euró alatt, szám szerint tízen, míg nálunk a legértékesebb a Dinamo Moszkva középpályása, Dzsudzsák Balázs a maga 14 milliójával. Mögötte óriási a szakadék, hiszen a képzeletbeli dobogó másodikja Juhász Roland ötmillióval.

A törököknél 14-en játszanak hazájuk pontvadászatában. De a Werder Bremenből, a Readingből vagy a Stuttgartból is találunk légiósokat a keretben, tehát a játékerejük alapján semmikép sem becsülhetjük le őket, hiába az eddigi gyenge szereplés a vb-selejtezőkön.

A török válogatott kerete

Kapusok: Volkan Demirel (Fenerbahce), Cenk Gönen (Besiktas), Fehmi Mert Günok (Fenerbahce)

Védők: Gökhan Gönül (Fenerbahce), Bekir İrtegün (Fenerbahce), Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahce), Semih Kaya (Galatasaray), Egemen Korkmaz (Fenerbahce), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen)

Középpályások: Hamit Altıntop (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Atlético Madrid), Emre Çolak (Galatasaray), Mehmet Ekici (Werder Bremen), Caner Erkin (Fenerbahce), Jem Paul Karacan (Reading), Nuri Kazım Şahin (Liverpool FC), Arda Turan (Atlético Madrid), Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor), Aydın Yılmaz (Galatasaray)

Csatárok: Umut Bulut (Galatasaray), Mevlüt Erdinç (Stade Rennais), Sercan Sararer (Fürth), Tunay Torun (Stuttgart)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik