Foci

“Mourinho már köszön nekem”

Tito-Vilanova(210x140)(1).jpg (tito vilanova, el clásico, )
Tito-Vilanova(210x140)(1).jpg (tito vilanova, el clásico, )

Tito Vilanova a Barcelona mestere több szempontból is értékelte a vasárnap esti El Clásicot. Kitért a portugál trénerrel való kapcsolatára is.

A nyáron a barcelonai edzői székben Pep Guardiolát váltó Tito Vilanova a vasárnap 2-2-es döntetlenre végződő el Clásico, a Barcelona-Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzés előtt nem volt egyszerű helyzetben. Puyol sérülése után lényegében a teljes belső védekezését át kellett szerveznie, ment is a találgatás rendesen, vajon hogyan oldja meg ezt a nem egyszerű feladatot a tréner. Nem kis meglepetésre Vilanova a brazil Adrianót vezényelte a védelem tengelyébe, aki eddig többnyire szélső védőként, ritkán a középpályán foglalkoztatott, így az argentín Mascheranoval kiegészülve két 170 cm magas játékossal próbálta megoldani a védekezést.

“Pénteken döntöttem el, hogy Adrianonak szavazok bizalmat. Ezt akkor el is mondtam neki, hogy legyen ideje megemészteni a dolgot. Mindannyian tudjuk, hogy az elveszett labdák után a Real Madrid azonnal nagy sebességgel támad vissza. Song képességeivel és önbizalmával nincs semmi baj, de még nincsen elég régen velünk és a spanyol ligában – adott egyértelmű választ a védelem összeállítását firtató újságírói kérdésekre a barcelona edzője.

A végeredménnyel – akárcsak Mourinho – láthatóan Vilanova is kiegyezett: „Ha valaki a szezon előtt azt mondja nekünk, hogy a Real Madrid elleni hazai bajnoki után nyolc pont lesz az előnyünk, akkor azt előre aláírjuk. Persze most lehetett volna ebből tizenegy is, hiszen  Pedro és Montoya előtt is adódott nagy lehetőség a mérkőzés végén. Mourinho is úgy látta, jó mérkőzés volt, egyetértek vele.

A Barcelona edzőjének sajátos a viszonya Jose Mourinhoval. Nem elfelejtendő, a 2011-es spanyol Szuperkupa-döntőn a portugál nemes egyszerűséggel belenyúlt az akkor még másodhegedűs Vilanova szemébe, majd a mérkőzést követően azt nyilatkozta: “Nem tudom ki az a Vilanova…” . A jelen kapcsolatukról Vilanova így nyilatkozott: “Jó kapcsolatban vagyunk. Most köszön nekem, amikor a Barcelona másodedzője voltam, nem tette meg.” Tény azonban a meccs előtt Vilanova ment oda kezet fogni a Real Kispadhoz és nem fordítva… “Hogy most a Madrid közelebb lenne hozzánk? Nyolc pont az előnyünk, em vagyok biztos benne” – szúrt oda reagálva Mourinho mérkőzést követő Barcelona fejlődését, még inkább stagnálását firtató kijelentésére.

Íme az ominózus szembenyúlás. Csúnya volt…

Örök téma a Barcelona játékosok vélt vagy valós színészkedése. Pepe a mérkőzést követően sokadjára kérte ezt számon a gránátvörös játékosokon. Mourinhohoz hasonlóan Vilanova sem tért ki részletesen a játékvezetésre, de azért elmondta: “Nehéz dolguk van a bíróknak. Ha a tevékenységükről beszélünk, akkor mindent szituációt ki kell elemezni, nem csak azokat, amelyek a madridiaknak fontos. A második góljuknál például egyértelmű szabálytalanság történt Iniestával szemben. Ha pedig Pepe azt mondja, hogy színészek vagyunk, akkor én azt mondom, hogy filmet lehetne csinálni az ellenünk ma este bemutatott durvaságairól.” Pepe megkapta most is a szokásos sárgáját, és ha őt nem is, de Xavi Alonsot simán ki lehetet volna most is állítani…

A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik