Foci

Morurinho: A Barcelona nem fejlődött

Jose Mourinho (tito villanova, jose mourinho, el clásico, )
Jose Mourinho (tito villanova, jose mourinho, el clásico, )

A Real Madrid portugál edzője elégedett volt a vasárnap esti 2-2-es mérkőzés végeredményével. Persze beszélt másról is a meccs után.

A vasárnap esti Barcelona-Real Madrid spanyol bajnoki rangadó 2-2-es döntetlent, és igazán remek játékot hozott. A gólokat ki más, mint Messi és C. Ronaldo jegyezték, mintha e két csapatban más nem is rúghatna gól. A két játékos bajnoki teljesítményét nézve is fej fej mellett halad egyaránt nyolc gólt lőttek eddig a Primera Division eddigi hét mérkőzésén.

Jose Mourinho, a madridiak portugál trénere a mérkőzést követően természetesen kitért a két játékos teljesítményére. „Meg kellene tiltani, hogy azon menjen a vita, melyik játékos a világ legjobbja. Mindketten másik bolygóról érkeztek. Ennek ellenére szeretném, ha az én játékosom kapná meg idén az Arany Labdát, mert ő spanyol bajnok lett idén, ami a legfontosabb dolog a világon”.

Persze a „Special One” szólt a mérkőzésről is: „Az eredmény jól tükrözi a mérkőzést. Én élveztem és biztos, hogy Vilanova és a játékosok is élvezték. A mérkőzés egészét figyelembe véve, az eredmény megfelel a játék képének. Szoros küzdelem volt és egészen az utolsó pillanatig nyitott volt, nem lehetett tudni, hogy mi lesz a végeredmény. Lehetett volna 2-3 és akár 3-2 is.”

A portugál bár erősen köntörfalazott, de természetesen nem tudott elmenni szó nélkül a játékvezető tevékenysége mellett: „A Real Madrid az úriemberek klubja, nem beszél a bírókról és a meg nem adott büntetőkről. A klubnak van egy filozófiája, amit követni kell, de szeretem az igazságot. Ez egy nagyszerű meccs volt, jó játékvezetéssel, Delgado jó bíró. Csak egy kulcsfontosságú pillanatban hibázott, ahogy a játékosok is és néha én is.”

Számos cikk jelent meg a közelmúltban azt találgatva, Mourinho elhagyja-e Madridot, és ha igen, mikor. Azt nem tudjuk, hogy az idegenben kiharcolt döntetlen felett érzett örömében, vagy komolyan így gondolja, minden estre a portugál nem hagyott nyitott kérdést ezen a téren: „Szeretem ezt a klubot, a játékosokat, a várost. Amikor két évvel ezelőtt megérkeztem, jelentős különbség volt a két csapat között. Most úgy látom, a Barcelona azóta nem fejlődött, ugyanazon a szinten maradt, mi viszont felzárkóztunk melléjük. A 2-2 azt mutatja, egy szinten van a két csapat. Folytatni akarom. Vannak olyan dolgok, amiken lehet javítani a Real Madridnál, José Mourinhónál és a bajnokságban is.”

A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik