Foci

Ronaldo intézte el az Ajaxot, Balotelli volt a City hőse

A Real Madrid az utóbbi években szeret az Ajaxszal meccselni, ugyanis a két gárda összecsapása rendre a spanyolok győzelmét hozza. Azt már az első percek alapján látni lehetett, hogy José Mourinho legényei ezúttal is három pontért jöttek, azonban a vezetés igen későn, csak a 42. percben lett meg, Cristiano Ronaldo talált be közelről.

Fordulás után Karim Benzema lőtte meg a Bajnokok Ligája idei szezonjának egyik legszebb gólját, azonban egy szöglet után szépített az Ajax. A hollandok rohantak előre a pontszerzés reményében, azonban Ronaldo gyorsan lerendezte a meccset, a hajrában két perc alatt két remek gólt is szerzett, a Real Madrid 4-1-re nyert. Ez volt a portugál első triplája a BL-ben.

A csoport másik találkozója nagy csatát hozott. A Manchester City és a Borussia Dortmund nem bírt egymással az első félidőben, igaz ehhez kellett Joe Hart kapus, valamint egy ízben a kapufa is. Fordulás után aztán Reus feltörte a City védelmét, majd nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a német fél nyer.

A játékvezető aztán befújt egy véleményes büntetőt, a csereként a hajrára beszálló Mario Balotelli pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest, megmentve ezzel egy pontot a Citynek. Hozzá kell tenni, hogy, ha nincsenek Hart bravúrjai, ez a találkozó már korábban eldőlt volna a Borussia javára.

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának többi eseményéről, mint például a Málaga újabb gálaelőadásáról, vagy a PSG vereségéről itt olvashatsz bővebben.

Eredmény – Bajnokok Ligája, 2. forduló, D csoport

Amszterdam Aréna, 52 ezer 342 néző, Vezeti: Jonas Eriksson (svéd)

Ajax – Real Madrid 1-4 (0-1)

Ajax Amszterdam: Vermeer – Blind, Moisander, Alderweireld, van Rhijn – Eriksen, Poulsen (Spolkslede, 69.), De Jong – Boerrigter, Babel (Lukoki, 81.), Sana (Hoesen, 66.) Vezetőedző: Frank De Boer

Real Madrid: Casillas – Marcelo, Pepe, Ramos, Arbeloa – Kaká (Özil, 75.), Essien (Khedira, 78.), Alonso – Ronaldo, Benzema, Callejon (Di María, 61.) Vezetőedző: José Mourinho

Gólszerzők: Moisander (56.) illetve Ronaldo (42., 79., 81.), Benzema (48.)

Sárga lap: Essien (58.)

Piros lap:

A csoport másik mérkőzésén:

Manchester City – Borussia Dortmund 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Balotelli (90. – 11-esből) illetve Reau (62.)

 

Az alábbiakban olvasható élő, szöveges tudósításunk.

93. PERC: Kész, vége, a Real Madrid 4-1-re nyert az Ajax vendégeként és eddig hibátlan a csoportban! Köszönjük a figyelmet.

SZÖGLET 92’
Özil, Real Madrid
Veszélytelen volt.
SZÖGLET 90’
Eriksen, Ajax
Casillas kezei közt landolt a labda.


86. PERC:
Egy kontra végén Ronaldo lőtt mellé közelről, majd a földet érés után fájlalta a combját. Felpattant végül, de egy kicsit húzta a lábát. Madridi oldalról nem lenne túl szerencsés, ha a hétvégi El Clásico előtt lesérülne.

SZÖGLET 85’
Eriksen, Ajax
Tisztáztak a madridiak.
CSERE 81’
Ajax
Lukoki váltja Babelt.


81. PERC: Eldőlt. Khedira remekül ugratta ki Ronaldót, a portugál pedig higgadtan emelte át Wermeer kapust, a labda pedig a hálóban kötött ki, 1-4!

GÓÓÓL 81’
Ronaldo, Real Madrid
Gyönyörű akció végén emelt a hálóba.


79. PERC: Eldőlt? Ronaldo cipelte a labdát, majd a tizenhatos előpteréből lövésre szánta el magát, Vermeer nem tudta védeni a hosszú alsóba tartó labdét, 1-3!

GÓÓÓL 79’
Ronaldo, Real Madrid
Szépen tekert a hosszú alsóba.


78. PERC:
A szakvezetők frissítenek a csapatokon, így az utóbbi percekben tördelt a játék.

CSERE 78’
Real Madrid
Essin le, Khedira be.
CSERE 75’
Real Madrid
Kaká-Özil csere.
CSERE 69’
Ajax
Sporkslede érkezik Poulsen helyére.


68. PERC: Hoesen
! Majdnem mennybe ment… A hosszún érkezett egy keresztbe lőtt labdára, de a kapu torkából fölé emelt.

CSERE 66’
Ajax
Sana helyén Hoesen.


64. PERC: Di María
cselezgetett a tizenhatos jobb szélénél, majd éles szögből lőtt, Vermeen a helyén volt, igaz csak középre tudta ütni a labdát, de szerencséjére ott csak csapattárs volt.

62. PERC: Hoppá! Szép csendben Benzema került gólhelyzetbe, a gall azonban ezúttal közelről fölé bólintott. Egy gyors akcióval jelentkezett az Ajax is, Boerrigter azonban nem találta el a kaput.

CSERE 61’
Real Madrid
Callejon le, Di María be.
SZABADRÚGÁS 59’
Eriksen, Ajax
Essien kezezése után ígéretes helyről lőhetett, bele a sorfalba.
SÁRGA LAP 58’
Essien, Real Madrid
Kezezésért.


56. PERC: Szépített az Ajax! Kiharcoltak egy szögletet a hazaiak, Eriksen tekerte középre a sarokrúgást, amit az álmos védők közt kilépő Moisander közelről fejelt a hálóba, 1-2!

GÓÓÓL 56’
Moisander, Ajax
Közelről fejelt a hálóba.
SZÖGLET 56’
Eriksen, Ajax
Góóóól!


53. PERC:
Nem nagyon változott a játék képe az első félidőhöz képest. A Real gurigázik, az Ajax pedig csak nyomozza a labdát.

48. PERC: Növeli előnyét a Real Madrid, na de milyen góllal! Egy labdaszerzés után indult meg a madridi kontra, Benzema sarokkal tette Marcelo elé a labdát, majd előre sprintelt. A brazil bekk a szélre játszott honfitársához, Kaká középre ívelt, Benzema pedig ollózve bombázott a léc alá, 0-2!

GÓÓÓL 48’
Benzema, Real Madrid
Ollózva talált be!
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Ajax
Folytatódik a meccs.


Egy kis félidei helyzetjelentés a többi meccsről:

Anderlecht – Málaga 0-1 (Juhász Roland a padon kezdett)
Arsenal – Olympiakosz 1-1 (Megyeri Balázs véd)
Dinamo Kijev – Dinamo Zagreb 2-0
Porto – PSG 0-0
Manchester City – Borussia Dortmund 0-0
Schalke 04 – Montpellier 0-0

46. PERC: Vége az első félidőnek, a Real Madrid teljesen megérdemelten vezet, a 0-1 még az Ajaxra nézve hízelgő, amely előre játékban nem sokat mutatott. Negyedóra múlva folytatjuk, maradjatok velünk!

44. PERC: Veszélyes helyről lőhetett volna szabadrúgást az Ajax, ha a játékvezető észreveszi Pepe tizenhatos melletti lökését. Továbbot intett.

42. PERC: Vezet a Real Madrid! Benzema futott el a szélen, az alapvonalig vitte a labdát majd középre talált, előbb egy hazai védő lábán, majd egy másik hátsóján pattant meg a labda, az üresen érkező Ronaldo pedig a kapu közepébe lőtt, 0-1!

GÓÓÓL 42’
Ronaldo, Real Madrid
Már érett.


38. PERC:
Most felpörgött a Real Madrid, Benzema kísérletezett, Vermeer védett ismét.

37. PERC: Na, újra a portugál. Alderweireld felszabadítás gyanánt középre fejelte ki a labdát, Ronaldo kapásból lőtt, nem sokkal ment el a löket a keresztléc felett.

36. PERC: Ronaldo fejelhetett, azonban a röviden álló Vermeer kezei közé.

SZÖGLET 31’
Eriksen, Ajax
Casillas futott alá a labdának, de szabadrúgás jön kifelé.


28. PERC:
Nem ez a forduló legizgalmasabb mérkőzése eddig, a Real labdabiztosan elgurigázgat, de az utóbbi percekben nem tudott helyzetet kidolgozni, míg az Ajax eddig veszélytelen a madridi kapura.

22. PERC: Kaká próbálkozhatott kétszer is, előbb Alderweireld blokkolt, majd Vermeer vetődött rá a labdára. Az Ajax kapusa eddig remekel a meccsen.

SZÖGLET 17’
Alonso, Real Madrid
Ramos fejelt mellé, de ez már ígéretes volt.


16. PERC: Vermeer
! Előbb Kaká löketét, majd Benzema duplázását hatástalanította.

14. PERC: Micsoda bravúr! Egy szép labdajáratás végén Ronaldo maradt üresen, lapos lövését azonban védeni tudta a remek ütemben kivetődő Vermeer.

10. PERC: Ahogyan arra számítani lehetett, a Real Madrid dominálja eddig a meccset. Az Ajax szurkolóinak eddig egy nagy öröme lehetett, Ronaldo az előbb egy lövéssel próbálkozott, de elcsúszott és nagyot esett, a labdát pedig elvitték az orra elől.

SZÖGLET 9’
Alonso, Real Madrid
A rövid oldalon tisztáztak a védők.
SZÖGLET 8’
Kaká, Real Madrid
Essiennek magas volt.


7. PERC: Ronaldo
harcolt ki, majd végzett el egy szabadrúgást a kígyótérről, azonban a sorfalba bombázott.

SZÖGLET 4’
Alonso, Real Madrid
Ronaldót kereste, egy hazai védőt talált.


2. PERC:
Majdnem ott volt az első ziccer! Boerrigter startolt egy védők mögé beívelt labdára, Arbeloa kissé lekésett róla, ám a szélső passzára senki sem érkezett középen.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Real Madrid
Tiszta sötétben a Real, fehér-pirosban az Ajax.


Előzetes:
A D csoport első fordulójából csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a Manchester City madridi vendégjátékáról. Az angolok kétszer is vezettek a blancók ellen, ám José Mourinho együttese nem adta fel, majd végül Cristiano Ronaldo találatával a győzelmet is megszerezte, 3-2 lett a végeredmény a remek 90 perc után.

A spanyolok ezúttal ahhoz az Ajaxhoz látogatnak, amely majdnem megcibálta az oroszlán bajszát Dortmundban, a hollandok játékát még Jürgen Klopp is csak dicsérni tudta a találkozót követő sajtótájékoztatón. A három pontot végül a Borussia szerezte meg, Lewandowski a hajrában döntött.

Bővebb beharangozónk ide kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik