Foci

Nagyon kitömte a Pápát az ETO

Varga Roland (varga roland)
Varga Roland (varga roland)

Pintér Attila együttese 6-0-ra verte meg a Lombardot a labdarúgó NB I. 9. fordulójának nyitómérkőzésén, Varga Roland mesterhármast szerzett.

A listavezető Győr vonatkozásában állandóan felmerül a kérdés, miért nincs több drukker az ETO-parkban. Több tippünk is van, de a pénteki bajnoki kapcsán csak egyet emelnénk ki: hétköznap, munkanap 17 órára nem mindenki tud odaérni a meccsre.

S ha már az elején nincs ott, miért vegye meg a jegyet. Mindenesetre a Győr a Pápa ellen azért igazolta, hogy nagyobb figyelmet érdemelne a városban.

Magabiztosan, szervezetten és gólvesztélyesen játszottak a zöld-fehérek az első félidőben, és ennek meg is lett az eredménye. Ráadásul koncentráltak voltak, ezt azért érdemes kiemelni,mert a Pápának is akadt két igen komoly ziccere, de ők azokkal nem tudtak élni. Már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést Pintér Attila együttese, Sekour ért bele egy győri bedobásba a 16-oson belül, a labda az érkező Kronaveter elé pattant, aki félmagasan a hálóba bombázott (1-0).

A félidő derekán jött a következő gól: Völgyi mesterien ívelte be a labdát a kapu elé, érkezett a hosszú Varga Roland, akire nem figyeltek eléggé. Ugyanő szerezte önmaga második, csapata harmadik gólját: középről 15 méterről laposan lőtt a kapuba (3-0) a 38. percben.

Ahogy leült volna a második félidő, góllal jelentkezett a Győr: Koltai, aki sorozatban ötödik tétmeccsén szerzett gólt az ETO-ban, estében lőtt a Pápa kapujába. És ezzel még nem volt vége, korántsem: előbb Varga Roland szerezte meg harmadik gólját Pátkai passzából, majd a 85. percben Kronaveter a hatodik győrit.

Lehetett volna hét is, de a 90. percben megítélt 11-est a kapus Sasa Stevanovic Szűcs Lajosba lőtte.

A hét közben 12-0-ra nyert a Győr a kupában, most “megelégedett” a felével.

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló

Győri ETO FC – Lompard Pápa FC 6-0 3-0)

Győr, 2500 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor

Győr: Stavanovic – Takács, Svec, Lipták, Völgyi – Kronaveter, Pátkai, Kamber – Koltai (Nicorec, 76.), Strestik (Alekszidze, 60.), Varga R. (Andric, 65.). Vezetőedző: Pintér Attila

Pápa: Szűcs – Nagy, Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero (Németh, 62.), Tóth G. (Horváth L., 55.), Sekour, Tóth B. – Seye (Cekulajevs, 68.), Maric. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula

Gólszerzők: Kronaveter (15., 85.), Varga (33., 38., 61.), Koltai (55.)

Sárga lap: Völgyi (32.), Alekszidze (66.), illetve Tóth G. (18.), Présinger (68.), Tóth Bence (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik