Foci

Neymaréké a dél-amerikai Szuperkupa

santos (santos, )
santos (santos, )

A brazil Santos csapata nyerte a dél-amerikai Szuperkupát, miután 2-0-ra győzni tudott az Universidad de Chile együttese ellen.

Az első mérkőzésen gól nélküli döntetlenre végeztek a felek. A Sao Paolo-i visszavágón viszont már az első félidőben megszerezte a vezetést a Libertadores-kupa-győztes Santos: az európai topklubok által csábított Neymar a 27. percben juttatta előnyhöz csapatát.

A Copa Sudamericana-győztes chileiek a szünetet követően hamar kétgólos hátrányba kerültek, miután Bruno Rodrigo is betalált. Az eredmény a mérkőzés végéig már nem változott, így kétgólos hazai sikerével a Santos 100 éves fennállása során először nyert dél-amerikai Szuperkupát.

A trófeáért először 1989-ben rendeztek mérkőzést, majd 1998-tól öt évig nem. 2003-óta csapnak össze újra a Dél-Amerikában a Szuperkupáért. Brazil csapat egyébként hetedszerre hódította el a serleget.

Nagyon boldog vagyok. Nagyon egységes csapatunk van, ami kulcsfontosságú ilyen mérkőzéseken. Történelmet írunk” – nyilatkozta a lefújást követően Neymar.

A brazil sztár a jövőjével kapcsolatban a következőket mondta: „Szeretném élvezni a labdarúgást, amíg nem vagyok 40 éves. Jelenleg a Santos játékosa vagyok, és egyelőre az ünnepléssel szeretnék foglalkozni.”

Eredmény – Dél-amerikai Szuperkupa
Santos (brazil) – Universidad de Chile (chilei) 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Neymar (28.), Bruno Rodrigo (61.)
Szuperkupa-győztes a Santos, 2-0-s összesítéssel.


Videó – kettőt lőtt a Santos:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik