Foci

Magyar labdarúgók a legjobbak Németországban

huszti szabolcs, hannover (huszti szabolcs, hannover 96, )
huszti szabolcs, hannover (huszti szabolcs, hannover 96, )

A német labdarúgó-élvonalban eddig Huszti Szabolcs a legjobb, a másodosztályban pedig Király Gábor.

A német Kicker labdarúgó szaklap minden egyes forduló után értékeli a játékosok teljesítményét, ezt pedig honlapján egy külön aloldalon vezeti is. Ha egy magyar szurkoló véletlenül a kicker.de-re tévedne a napokban, akkor örömmel töltené el mindaz, amit látna.

A Bundesligában ugyanis Huszti Szabolcs vezeti a rangsort, eddigi három meccsén kétszer kapott osztályzatot, mind a kétszer egyest. Németországban az egyes a legjobb, míg az ötös a legrosszabb osztályzat.

Nem meglepő mindez, ugyanis Huszti csapata egyik húzóembere, a Schalke elleni bajnokin még csak csereként állt be a Zenittől visszaigazoló szélső, a Wolfsburg ellen azonban már kezdőként kiosztott négy gólpasszt, a Werder Bremen ellen pedig két gól és egy assziszt – na meg egy véleményes piros lap – volt a mérlege. Volt már a forduló legjobbja a Kickernél, a szurkolóknál, ráadásul eddig őt tartják a legjobb nyári igazolásnak is.

Szalai Ádám holtversenyben a 120. – ezzel a mezőny nagyjából felénél tanyázik –, Hajnal Tamás szintén holtversenyben a 190., Stieber Zoltán pedig nem szerepel a listán.

A másodosztályban is magyar játékossal, nevezetesen Király Gáborral kezdődik a rangsor. A mackónadrágjáról is elhíresült kapuvédő eddig hat meccsen védett, mind a haton osztályozták, ezek átlaga 2,25. Csak egy másik kapus, az Energie Cottbus hálóját őrző Thorsten Kirschbaum tudott eddig hasonlóan jól szerepelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik