Foci

Hány ember kíváncsi a Videotonra?

Videoton FC (videoton, videoton fc, )
Videoton FC (videoton, videoton fc, )

A Videoton labdarúgói szerdán megérkeztek Genkbe, ahol csütörtökön este 21.05-től megkezdik szereplésüket az Európa Liga csoportkörében. A belgákat nem különösebben hozta lázba a Vidi. Az előzetes jegyeladások alapján alig félház várható.

Paulo Sousa együttese már a KRC Genk csodaszép Cristal Arénájával ismegismerkedett szerda délután. A csapat védekező középpályásának, Tóth Balázsnak személyes tapasztalata is van a stadionról, hiszen három évig maga is a belga alakulat keretéhez tartozott, így jó ismerősként térhetett vissza a az Arénába – írja a vidi.hu.

Talán természetes is, hogy az edzést követő sajtótájékoztatón a portugál tréner mellett ő képviselte a Videotont. “Nagyon jó érzés újra itt lenni, de nem hiszem, hogy a közönség különleges fogadtatásban részesít majd engem. Követem a genki csapat teljesítményét, eredményeit azóta is, hogy eljöttem, így azt is tudom, hogy a keret jelentősen kicserélődött azóta, hogy itt szerepeltem Az biztos, hogy nagyon jó hangulatú meccset fogunk velük játszani.”

Paulo Sousa csapatát az egyik belga újságíró nyíltan dicsérte az eddigi remek védekezése miatt. „Nagy elismerés a belga kollégától, hogy megdicsérte a csapat védekezését, nagy munka van abban, hogy ilyen szinten teljesítünk. A védekezésből induló kontrákra nagy hangsúlyt fektettünk az elmúlt mérkőzéseken, de ennél azért összetettebb játék a futball, nem csak ez a két két eleme létezik. A Gent elleni mérkőzésekkel nem lehet összehasonlítani a holnapit, mert a KRC Genk a legtöbb dologban előrébb tart, mint korábbi belga ellenfelünk. Ismerjük az erősségeiket, a gyengeségeiket, ahogy ők is a mi hibáinkat és erényeinket. Jó teljesítményre és jó eredményre készülünk holnap.”

A Videoton honlapján olvasható interjúban Garancsi István tulajdonos amondó, az eddigi sikerek kulcsa az, hogy „nem tudták elüldözni Sousá”. Garancsi finoman kritizálta a magyar edzőket, akik a Videotonhoz érkezett portugál edzőt ahol csak érték, kritizálták. Garancsi István szerint a magyar média és a futballközeg provinciális, míg a sikeresebb futballkultúrával rendelkező portugáloktól sokat tanulhatna a hazai foci. Alighanem igaza van.

A belgák edője Mario Been mindamellett, hogy megállapítja,a Sporting a legnagyobb ellenfelük és az első két hely valamelyikére várja csapatát, több dolog miatt is sajnálkozik. Egyrészt David Hubertet , aki influenzás, ki kellett hagyja a mérkőzésre jelölt játékosok közül, másrészt érthetetlenül kevés 10-12 ezer nézőt várnak a mérkőzésre. “Csalódott vagyok az előzetes jegyeladási adatok miatt.  Egész szezonban azért küzdünk, hogy európai porondon játszhassunk és most azt halljuk, hogy 10-12 ezer néző kíváncsi ránk. Ez nagyon sovány. A Videotont nem szabad lebecsülni. Remélem az utolsó pillanatban még meggondolják magukat szurkolóink, mert szükségünk van a 12. emberre!” A Genk stadionja, a Cristal Arena 24.956 néző befogadására alkalmas, így jó esetben félház várható…

Ilyen előzmények után kezdi el szereplését az egyetlen nemzetközi porondon talpon maradó magyar klubcsapat, a Videoton az Európa Ligában. Mondjuk Magyarországon egészen biztosan sokkal több ember kíváncsi a Vidire. Ezért a mérkőzést a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunk története során először a www.sport24.hu-n követhetik figyelemmel (Az online közvetítést az UEFA jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd online nézni!)

Európa Liga: KRC Genk – Videoton FC, Genk, Cristal Arena, 21.05

A várható összeállítás:

Játékvezető: Laurent Duhamel (Emmanuel Boisdenghien, Christophe Capelli mindhárman franciák)

KRC Genk (belga): Van Hout – Dani Fernandez, Simaeys, Hamalainen, Koulibaly – Jose-Monrose, Buffel, Hyland, Gorius – De Ceulaer, Vossen

Videoton FC (magyar): Bozsovics – Stopira, Caneira, Vinicius, Brachi – Renato Neto, Tóth Balázs  – Oliveira, Sándor Gy., Gyurcsó – Nikolics

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik