Foci

Arsenal-fordítás, PSG- és Malaga-henger a BL-ben

arsenal (arsenal, lukas podolski, gervinho)
arsenal (arsenal, lukas podolski, gervinho)

A PSG nagyon megverte a Dinamót, az Arsenal fordított Montpellier-ben, a Milan nem bírt az Anderlechttel - ez történt a BL keddi játéknapján.

Elkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája 2012-13-as szezonja. A csúcsmeccsen a Real Madrid a Manchester Cityt fogadta. A második félidő egészen parádésra sikeredett, 3-2 lett a vége, a meccsről bővebben IDE KATTINTVA lehet olvasni.

Ebben a csoportban, amelyet divat “halálcsoportnak” nevezni, a Dortmund az Ajax-szal csapott össze. A felek nagyot küzdöttek, a végén azonban a hazaiak Lewandowski révén a 87. percben betaláltak, és megnyerték a mérkőzést.

A szezon első BL-gólját a malagai Isco szerezte a 3. percben, ő tehát történelmi találattal vétette észre magát, már ha az nem lenne elég történelmi, hogy csapata először szerepel a legrangosabb sorozatban. A szupergazdaggá váló együttes gyorsan dűlőre akarta vinni a Zenit ellen, Saviola a 13. percben már kettőre növelte előnyüket. A szünet után egyet még rátettek, parádés Bl-rajt a spanyoloktól!

A csoport másik meccsén nem kezdett (és nem is állt be) Juhász Roland az Anderlechtben a Milan ellen. Az olaszok pocsék formában vannak, így a belgáknak esélye nyílott egy jó eredmény elérésére. Ez végül egy 0-0-s döntetlenben mutatkozott meg.

Az A csoportban villámrajtot vett a PSG, és bár a 19. percben Ibrahimovic még csak 11-esből talált be, nem sokkal később már 3-0 állt az eredményjelzőn. Előbb a 30. percben Thiago Silva, majd Alex volt eredményes. A végén is maradt a háromgólos differencia. A Porto már a szünet előtt vezetett Zágrábban, és az előnyt meg is tartotta, eggyel meg is növelte a hosszabbításban.

Fantasztikus negyedórával indult a Montpellier és az Arsenal meccs, ami azért volt pikáns, mert a francia Oliver Giroud épp a francia bajnokcsapatot hagyta ott az Arsenal kedvéért, és már az Ágyúsok mezében futott ki a stadionba. Eddig még egyetlen gólt sem szerzett az Arsenal színeiben Giroud, nem úgy Podolski és Gervinho, akik nemcsak a Southampton ellen, hanem most is betaláltak, ráadásul akkor, amikor 1-0-ra vezetett a hazai csapat. A franciák Vermaelen hibája után büntetőből találtak be, ráadásul Belhanda “panenkás” gólt szerzett.

Megyeri Balázs kezdett az Olympiakoszban a Schalke ellen, ez mindenképp örömteli, mert mostanság háttérbe szorult a magyar kapus a görög bajnoknál. A meccset ezzel együtt a németek nyerték úgy, hogy a második félidőben három perc alatt egy-egy gól és egy kihagyott 11-es következett, Huntelaar a kapufát találta el a 61. percben.

Eredmények – labdarúgó Bajnokok Ligája, 1. forduló:

A csoport:

Dinamo Zagreb – Porto 0-2 (0-1)
gólszerzők: Lucho Gonzalez (41.), Defour (91.)

Paris Saint-Germain – Dinamo Kijev 4-1 (3-0)
gólszerzők: Ibrahimovic (19., 11-esből), Thiago Silva (30.), Alex (32.), Pastore (91.), illetve Veloso (87.)

B csoport:

Montpellier – Arsenal 1-2 (1-2)
gólszerzők: Belhanda (9., 11-esből), illetve Podolski (16.), Gervinho (18.)

Olympiakosz – Schalke 1-2 (0-1)
gólszerzők: Abdoun (58.), illetve Höwedes (41.), Huntelaar (59.)

C csoport:

AC Milan – Anderlecht 0-0

Malaga – Zenit 3-0 (2-0) 
gólszerzők: Isco (3., 76.), Saviola (13.)

D csoport:

Borussia Dortmund – Ajax 1-0 (0-0)
gólszerzők: Lewandowski (87.)

Real Madrid – Manchester City 3-2 (0-0)
gólszerzők: Marcelo (76.), Benzema (87.), Cristiano Ronaldo (90.), illetve Dzeko (69.), Kolarov (85.)

Videó – az Arsenal győzelme képekben:

Videó – a Malaga sikere képekben:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik