Foci

Kedden rangadóval indul a BL-csoportkör

mourinho (mourinho)
mourinho (mourinho)

Kedden nyolc mérkőzéssel megkezdődik a Bajnokok Ligája 2012/13-as szezonja, amely egyelőre erősen sokesélyes.

A csapatok bemelegítettek a korai bajnoki fordulókban, az új szerzemények is beleszoktak a megváltozott közegbe, ideje elkezdeni az európai csúcssorozatot.

A Bajnokok Ligája keddi, első meccsnapja számos érdekes fellépést, pikáns párosítást tartalmaz.

Az A csoportban rögtön ott van az idei BL-szezon egyik legnagyobb talánya, a Paris Saint-Germain. A katari tulajdonosnak köszönhetően hirtelen dúsgazdaggá vált francia klub brutális bevásárlást intézett a nyáron, Carlo Ancelotti keze alá neves játékosok és egy igazi világsztár is érkezett (Lucas Moura – 43 millió euró, Thiago Silva – 42 millió euró, Ezequiel Lavezzi – 26, millió euró, Zlatan Ibrahimovic – 21 millió euró).

A franciák a Dinamo Kijevet fogadják a Parc des Princes-ben, ha a jelentős névsorból sikerült csapatot kovácsolni (a francia bajnokságban mutaott játék alapján még nem teljesen), akkor a párizsiak nyerni fognak. A másik meccsen a hazai közönség előtt pályára lépő Dinamo Zagreb nehéz 90 perc elé néz a Porto ellen.

A B csoportban a Montpellier-Arsenal összecsapás egyik főszereplője Olivier Giroud lesz, aki éppen a francia csapattól szerződött Londonba a nyáron. Az Olimpiakosz-Schalke meccsen a közös nevező a németek gögög idegenlégiósa, Kirjakosz Papadopulosz lesz, aki korábban három évet húzott le az athéni kikötői csapatnál.


Ki hitte volna ezt egy éve? Giroud BL-meccsen játszik volt csapata, a Montpellier ellen 
(Fotó: AFP)

A C csoport Málaga-Zenit meccsén mindkét csapatnak van mit javítania. A vendéglátók a nemzetközi kupaporondon hazai pályán is csak elvétve tudtak eddig gólt szerezni, míg a szentpéterváriak a négy korábbi spanyol vendégeskedésük alkalmával kikaptak. Juhász Roland csapata, az Anderlecht a Milanhoz látogat, nem valószínű, hogy 14 olaszországi nyeretlen meccsük után legyőzik a piros-feketéket, dacára, hogy a Milan botladozik ősszel.

A D jelű négyes, amelyet kikiáltottak a BL-főtábla halálcsoportjának, rögtön egy szuperrangadóval nyit: a spanyol bajnokságban váratlanul rosszul teljesítő, hispán címvédő Real Madrid fogadja a Bernabéuban az angol bajnokot, a Manchester Cityt, a párosítás önmagáért beszél. A másik meccsen a német bajnok Borussia Dortmund fogadja a holland pontvadászat győztesét, az Ajaxot, amely ellen meglepően rossz a sárga-feketék mérlege.

BL-csoportkör, 1. forduló, keddi mérkőzések, kezdés: 20:45

A csoport:
Dinamo Zagreb–Porto 
Paris Saint-Germain–Dinamo Kijev

B csoport:
Montpellier–Arsenal 
Olimpiakosz Pireusz–Schalke 04

C csoport:
Málaga–Zenit 
AC Mila–Anderlecht (DIGI SPORT1, ÉLŐ)

D csoport:
Borussia Dortmund–Ajax Amszterdam (DIGI Sport2, ÉLŐ)
Real Madrid–Manchester City (DIGI Sport1, ÉLŐ)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik