Foci

800 milliós ráncfelvarrás jöhet a diósgyőri stadionban

Rudolf Gergely (rudolf gergely, )
Rudolf Gergely (rudolf gergely, )

A Diósgyőr 800 millió forintos stadionrekonstrukciós pályázatot nyújtott be az MLSZ-nek. A költségeket TAO-pénzből állnák, s legjobb esetben jövő áprilisra lenne kész a felújított aréna.

Dudás Hunor, a szombaton a Videotonnal ikszelő DVTK ügyvezető igazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában hétfőn úgy fogalmazott, minden nappal csökken annak az esélye, hogy jövő tavasszal már új létesítményben játsszák a mérkőzéseket, ugyanakkor reméli, az MLSZ minél előbb rábólint a pályázatra.

“A miskolci vállalatok részéről megvannak a szóbeli ígéretek, az építkezéshez mindenképp szükség lesz az összefogásra” – mondta. “Azt gondolom, legkésőbb decemberben el kellene indítani a munkát ahhoz, hogy áprilisban már új stadionban futballozhassanak a diósgyőri játékosok”.

Dudás Hunor sszerint korábban csak álmodozhattak arról, hogy egy Rudolf Gergely szintű labdarúgót Diósgyőrbe csábítsanak, most azonban Leisztinger Tamás klubtulajdonos segítségével sikerült megszerezniük a 23-szoros válogatott támadót.

“Növeltük a költségvetésünket és kivártunk Rudolf leigazolásának érdekében – fogalmazott az ügyvezető.  – Arról, hogy mennyi plusz pénzre volt szükségünk, nem szívesen beszélek. A játékos fizetése az ő magánügye, ha ő akar, akkor beszél róla”.

A DVTK sportszakmai céljaival kapcsolatban Dudás Hunor azt mondta, a tulajdonos eredetileg az OTP Bank Ligában az első hat közé kerülést tűzte ki célul.

“Azóta érkezett Elek Ákos és Rudolf Gergely, úgyhogy én ambiciózusabb vagyok, dobogós vagy negyedik helyezésre, de legalább Európa Liga-indulást érő pozícióra gondolok. Az elmúlt évtizedek egyik legerősebb keretével rendelkezünk, megtörtént az igazi áttörés az erős futballistaegyéniségek leigazolásával”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik