Foci

Bosnyák nyolcas, angol ötös, Portugália megizzadt

Elkezdődött a világbajnoki-selejtező Európában is, kilenc csoportban összesen huszonkét mérkőzést rendeztek péntek este.

Az A csoportban különösebb meglepetés nem történt, Belgium Wales vendégeként nyert, Horvátország pedig, ha nehezen is, de Jelavic találatával legyűrte Macedóniát. A B csoportban már akadtak érdekes eredmények. Örményország például csak 1-0-ra tudott nyerni Málátn, Olaszország pedig Bulgáriában ikszelt, Osvaldo hiába duplázott az azúrkékeknél, 2-2 lett a vége.

A C csoportban a nemrég még az Eb-n vitézkedő Írország egy hihetetlen hajrával nyert Kazahsztánban, Keane a 89. percben egyenlített, Doyle pedig a 90.-ben lőtte a három pontot érő gólt. Németország a Feröer-szigeteket fogadta hazai pályán, az országos egyes pedig menetrendszerűen érkezett.

A D csoport történéseivel egy külön cikkben foglalkozunk, amit IDE kattintva olvashatsz el. Itt érdekelt a magyar válogatott is, amely Andorra ellen kezdett.

Az E csoport fogalmazzunk úgy, hogy egy kevésbé érdekes hatos. Szlovénia-Svájcg, Izland-Norvégia és Albánia-Ciprus összecsapásokat rendeztek, előbbin vendég, utóbbi kettőn hazai siker született.

Az F csoport legjobban várt mérkőzése a Fabio Capello vezette Oroszország bemutatkozása volt. Nos, a szbornaja szekere döcögött egy kicsit az észak-írek ellen, de végül meglett a győzelem. Luxemburgban közben nem kis meglepetésre a hazaiak megszerezték a vezetést Portugália ellen, ám Cristiano Ronaldo egyenlíteni tudott, majd Postiga a győzelmet is bebiztosította. Izrael Azerbajdzsánban ikszelt.

A G csoportban született a legnagyobb különbségű győzelem, Bosznia és Hercegovina ugyanis nem kevesebb, mint nyolc gólt berámolt Liechtenstein vendégeként. Dzeko és Ibisevic triplázott, Misimovic duplázott és két találatot is előkészített. A Litvánia-Szlovákia összecsapás gólok és kiállítások tekintetében is döntetlent hozott, mindkét versenyben 1-1 lett.

A H csoportban Anglia egy laza ötöst gurított Moldovában, Frank Lampard volt nagyon elemében, aki az első kettőt jegyezte. Montenegró 2-2-őt játszott Lengyelországgal, itt Pavicevic, ott Obraniak jutott a kiállítás sorsára. A hazaiak kapuját Mladen Bozovic, a Videoton kapusa védte.

Az I csoportban Grúzia Fehéroroszországot, Franciaország Finnországot győzte le 1-0-ra.

Videó – csodaszép gól döntött a balkán derbin, Okriashvili szerezte:

Eredmények – világbajnoki-selejtező, Európa

A csoport:
Horvátország-Macedónia 1-0 (0-0)
Wales-Belgium 0-2 (0-1)

B csoport:
Málta-Örményország 0-1 (0-0)
Bulgária-Olaszország 2-2 (1-2)

C csoport:
Németország – Feröer-szigetek 3-0 (1-0)
Kazahsztán-Írország 1-2 (1-0)

D csoport:
Hollandia-Törökország 2-0 (1-0)
Észtország-Románia 0-2 (0-0)
Andorra-MAGYARORSZÁG 0-5 (0-2)

E csoport:
Albánia-Ciprus 3-1 (1-1)
Szlovénia-Svájc 0-2 (0-1)
Izland-Norvégia 2-0 (1-0)

F csoport:
Luxemburg-Portugália 1-2 (1-1)
Azerbajdzsán-Izrael 1-1 (0-0)
Oroszország – Észak-Írország 2-0 (1-0)

G csoport:
Litvánia-Szlovákia 1-1 (1-1)
Lettország-Görögország 1-2 (1-0)
Liechtenstein – Bosznia-Hercegovina 1-8 (0-4)

H csoport:
Montenegró-Lengyelország 2-2 (2-1)
Moldova-Anglia 0-5 (0-3)

I csoport:
Finnország-Franciaország 0-1 (0-1)
Grúzia-Fehéroroszország 1-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik