Foci

Örökrangadón lett meg Moniz első győzelme

A Ferencváros labdarúgócsapata az MTK otthonában nyert 1-0-ra a Ligakupa első fordulójában. A Videoton a frissen igazolt Paraiba góljával ikszelt Kaposváron.

Örökrangadót rendeztek a Ligakupában szerdán, ugyanis az MTK és a Fradi meccselt egymással. A Ferencváros már a 12. percben megszerezte a vezetést, Somalia vette be a hazaiak kapuját, majd ugyan mind a két csapat előtt adódtak lehetőségek, az eredmény már nem változott a lefújásig.

Ez volt Ricardo Moniz első győzelme a ferencvárosiak vezetőedzőjeként, a holland szakember mérlege felfelé ível, ugyanis egy bajnoki vereséggel kezdett, majd egy döntetlennel folytatta, most pedig nyert csapata. Az MTK a szezonban elkönyvelte első vereségét.

Ahogy a Videoton együttese kiállt a Kaposvár ellen, valami olyasmiről kellene szóljon a Ligakupa. A több fronton is érdekelt székesfehérváriak ugyanis utánpótláskorú játékosokkal álltak fel, mellettük pedig több új szerzemény is lehetőséget kapott, így ott volt a pályán Paraiba, Kaká, valamint az U17-es (!) Zsótér is. A hazaiak már a második percben vezetést szereztek egy védelmi baki után, amire még az első felvonásban a frissen igazolt brazil csatár góljával felelt a Vidi, az 1-1 pedig maradt a végén is.

A DVSC-TEVA, ha kicsit nehezen, de hozta a kötelezőt az Eger vendégeként, az Újpest pedig Miskolcon kapott ki 3-2-re, Tisza Tibor triplázott hazai oldalon, a vendégeknél Horváth Richárd lőtt kettőt. A Diósgyőr a 49. perctől emberhátrányban játszott Bogáti Péter kiállítása miatt.

Nem vallottak szégyent a másodosztályú csapatok: a Zalaegerszeg ugyan kikapott Pápán, a Vasas azonban legyőzte az élvonalbeli Siófokot, a Gyirmót pedig egy fordulatos mérkőzésen játszott 3-3-as döntetlent Szombathelyen. A Győr mindeközben 3-0-ra nyert a Honvéd vendégeként, a Paks pedig 2-1-re verte a Pécset.

Eredmények – Ligakupa, 1. forduló

A csoport:

Haladás – Gyirmót 3-3 (1-0)
Gólszerzők: Andorka 39. – 11-esből, 57., Regedei 82. – öngól illetve Nagy L. 76., Ferenczi 82. Ferenczi 87.

Honvéd – Győri ETO 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Aleksidze 7., Dudás 29., Andric 88.

B csoport:

MVM Paks – PMFC-Matias 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Sifter 14., Vayer 53., ill. Lantos 9.

FGSZ Siófok – Vasas 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Braga 9.

C csoport:

Lombard Pápa – ZTE 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Simon A. 9., Szabó O. 18., ill. Máté 3.

Kaposvár – Videoton 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Paraiba 25., ill. Kovacevic 2.

D csoport:

MTK – Ferencváros 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Somalia 12.

E csoport

Eger – DVSC-TEVA 1-3 (1-3)
Gólszerzők: Németh 13., ill. Lucas 11., Frenczi 28., Rezes 45.

DVTK – Újpest 3-2 1-0)
Gólszerzők: Tisza 26., 69., 79., ill. Horváth 81, 91

Ajánlott videó

Olvasói sztorik