Foci

Koltai-tripla döntött Miskolcon

Koltai Tamás (Koltai Tamás)
Koltai Tamás (Koltai Tamás)

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójában a Diósgyőr hazai pályán kapott ki a Győrtől, Koltai Tamás triplájával.

A negyedik és az ötödik csatájára közel 8 ezren voltak kíváncsiak Miskolcon, ám a piros-fehérek szimpatizánsai nem igazán örülhettek a lefújás után.

Az első félidőben azonban még úgy tűnt, a forgatóköny a DVTK kedve szerint alakul, hiszen több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, ám Stevanovic mindig hárított. Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a másikon, ugyanis szinte a semmiből Koltai 25 méterről kivarrta a pipát a 41. percben, tegyük hozzá, Ribánszkinak illett volna hárítani a löketet.

A szünet után ismét a miskolci kapus volt a főszereplő, ugyanis a gólszerző Koltai egy középerős lövést engedett kapura, amit Ribánszki csúnyán bevédett, hiszen róla pattant a játékszer a gólvonal mögé. Ezt követően teljesen összeomlottak az ötlettelenül és kapkodósan focizó hazaiak, így nem volt csoda, hogy született egy újabb győri találat, az azonban igen, hogy ismét Koltai villant.

A 25 éves játékos egyéni akció után tekert mesterien a bal felsőbe, így már háromgólosra duzzadt az ETO előnye. Szegény embert az ág is húzza alapon a játékvezető a 80. percben Haneket kiállította a DVTK-ból, így emberhátrányba kerültek a piros-fehérek. A szabálytalanság után Ribánszki egy bivalyerős szabadrúgást védett, így a miskolciak megúszták minusz hárommal.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló
Diósgyőri VTK – Győri ETO FC 0-3 (0-1)
Gólszerző: Koltai (41., 57., 66.)

DVTK: Ribánszki – Vági (Jeff Silva, 51.) Gal, Hanek, Gohér – Gallardo (Seydi, 62.) Fernando, Abdouraman, Elek, Gosztonyi (Tisza, 75.) – Bacsa. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Győr: Stevanovic – Svec (Tokody, 46.) Takács Á., Lipták, Dinjar – Koltai, Kronaveter, Kamber, Pátkai (Nicorec, 68.) Varga R. – Dina (Aleksidze, 51.) Vezetőedző: Pintér Attila.

Sárga lap: Jeff Silva (67.), ill. Pátkai (50.), Nicorec (83.)

Piros lap: Hanek (80.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik