Foci

Conte: Ez szégyen

Antonio Conte (Antonio Conte)
Antonio Conte (Antonio Conte)

Szégyenletes döntésnek nevezte tíz hónapos eltiltását Antonio Conte, az olasz bajnok Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Antonio Conte korábbi eltiltását szerdán másodfokon jóváhagyta az olasz szövetség (FIGC) fellebbviteli testülete. A szakembert azzal vádolják, hogy 2011 májusában, még a Siena trénereként tudott a Novara és az Albinoleffe elleni két másodosztályú mérkőzés eredményének a befolyásolásáról, mégsem jelentette a visszaéléseket, és ezzel szabályszegést követett el. Conte azonban nem ismeri el bűnösségét, szerinte igazságtalan döntés született.

“Ártatlan vagyok” – mondta csütörtökön a 43 esztendős szakember. “Ez szégyen. Mindig tiszteltem a törvényeket a pályán és azon kívül is. Ez az egész teljesen abszurd, hiszen sosem fogadtam!”

A Juventus a döntés után bejelentette, hogy az olasz sportdöntőbírósághoz fordul az ügyben.

“Úgy gondolom, hogy mélységesen igazságtalan ítélet született” – nyilatkozta még szerdán Andrea Agnelli, a klub elnöke.

Conte irányításával az előző idényben veretlenül lett bajnok a Juventus, amelynek két játékosa, Leonardo Bonucci és Simone Pepe is gyanúba keveredett. Korábban Bonucci a Bari, míg Pepe az Udinese futballistájaként játszott a két csapat 3-3-as döntetlennel végződött találkozóján, és felmerült a gyanú, hogy befolyásolták a végeredményt, de őket végül felmentették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik