Foci

Kondás: Tudtuk, hogy nehéz lesz

Kondás Elemér (kondás elemér, )
Kondás Elemér (kondás elemér, )

A Debrecent a BATE Boriszov búcsúztatta a Bajnokok Ligája-selejtezőjében. A Loki mestere a fehéroroszokat dícsérte a meccs után.

A magyar bajnok Fehéroroszországban kezdte a párharcot, és ott egy értékes döntetlent értek el a piros-fehérek, így lehetett azzal számolni, hogy a BATE ellen továbblép a Loki. Azonban a visszavágó nem sült el túl jól, hiszen már 25 percnyi játék után hátrányba kerültek a cívisvárosiak, majd Nikolov kiállítása tette még nehezebbé a helyzetüket: a piros lap után szinte azonnal betalált Volodko, így összesítésben 3-1-gyel pottyant ki a DVSC, ám az Európa Liga play-off körében még kivívhatják a főtáblára kerülést.

A keddi találkozó után Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője természetesen csalódott volt.

“Erre készültünk, tudtuk, hogy nehéz lesz. Számítottunk rá, hogy a BATE jól fog játszani, hiszen erős csapat, sok jó játékossal. Mindent megtettünk, hogy jó eredmény szülessen, de egy elkerülhető góllal vezetést szereztek a vendégek. A második félidőben a kiállítás és az utána gyorsan bekapott gól csökkentette az esélyünket, de játékosaink tíz emberrel is mentek, tették a dolgukat becsülettel” – mondta a tréner a dvsc.hu-nak.

‘A BATE sokkal jobban játszott ma, mint az első meccsen, viszont a második félidőben, amikor szerkezetet váltottunk, több esélyünk volt, csak a kiállítás után a fehéroroszok könnyebb helyzetbe kerültek. Sajnos nem tudtuk száz százalékig pótolni Varga Józsefet és Selim Bouadlát. Összességében azt mondhatom: a játékosok emelt fővel jöhettek le a pályáról, mert mindent megtettek, hogy jó eredmény szülessen. Nincs idő keseregni, mert szombaton bajnokit játszunk, majd az EL-re készülünk.”

Az Európa Liga rájátszásának sorsolását pénteken tartják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik