Foci

A camorra segített a nápolyi focistafeleségnek

Névtelen telefonáló értesítette a nápolyi rendőrséget, hol keressék a Napoli labdarúgócsapatában játszó Edinson Cavani feleségétől ellopott luxuskarórát.

Nápoly külvárosában, egy épület lépcsőházában találták meg azt a 18 ezer eurót érő karórát, amelyet július 24-én téptek le Maria Soledad Cavani csuklójáról. Cavani felesége egy nápolyi templomból lépett ki, amikor két, robogón ülő férfi megközelítette és leszakította a kezéről a méregdrága órát.

“Csodával határos, ha turista ellopott órája kerül elő Nápolyban, főleg, ha ennyire drága” – kommentálta az olasz sajtó.

Az újságoknak nem volt kétsége afelől, hogy az órát a nápolyi bűnszövetkezet, a camorra szolgáltatta vissza tulajdonosának. A tolvajok nem tudták, kinek a kezéről tépték le az órát. Amikor kiderült, hogy a Napoli Uruguayból érkezett sztárjátékosának feleségéről volt szó, a camorra azonnal lépett. Felkutatta a tolvajokat és bocsánatkérően visszaadta a zsákmányt – írták a lapok.

Ugyanez történt a szintén a nápolyi csapatban játszó, szlovák Marek Hamsikkal is, akitől 2008 decemberében lopták el szintén több ezer eurót érő óráját. A Napoli szurkolói internetes oldalaikon sürgették az óra azonnali visszaadását, amely néhány napon belül meg is történt.

Egyedül a Napoliban játszó, argentin Ezequiel Lavezzi barátnője, Yanina Screpante nem kapta vissza a csuklójáról Nápoly utcáin elrabolt órát. Talán azért, mert a lopás után Facebook-oldalán rablóvárosnak nevezte Nápolyt – jegyezte meg az olasz sajtó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik