Foci

A Fradi győzni megy Pécsre

Détári Lajos (détári lajos, )
Détári Lajos (détári lajos, )

Szombaton újabb három találkozóval folytatódik az OTP Bank Liga második fordulója: pályára lép a Fradi, a Debrecen és a Győr.

A második fordulóban a Ferencváros idegenben próbálja majd begyűjteni első szezonbeli sikerét, ugyanis múlt héten az Üllői úton csak döntetlent értek el a Kecskemét ellen.

Most a zöld-fehérek Pécsre utaznak, ám biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk. Détári Lajos, a Fradi vezetőedzője szerint ha saját focijukat tudják játszani, meglehet a három pont.

“A héten is keményen edzettünk, a játékosok tudják, hogy hol hibáztak, igyekszünk kijavítani ezeket. Tiszteljük az ellenfelet, amely hazai pályán nagyon erős, és a nyitómeccsen idegenben is nagyot alkotott. Feltérképeztük őket, az utolsó két felkészülési mérkőzésüket élőben is megnézte Nagy Tamás, tehát nagy meglepetést nem okozhatnak nekünk. Ha képesek vagyunk a saját játékunkat játszani, akkor sikerül megnyerni a találkozót” – nyilatkozta Détári a fradi.hu-nak.

Kollégája, Supka Attila azonban nem tesz győzelmi terhet játékosai vállára, hanem felszabadult játékot szeretne látni a pályán, hiszen remek rajtott vettek, mivel Paksról elhozták mindhárom bajnoki pontot.

“A Ferencváros elleni mérkőzés is egy a sok közül. Jelentősége annyiba van, hogy akkor ér nagyon sokat nekünk ez a Paks elleni mérkőzés, ha ezen a találkozón is eredményesen tudunk szerepelni. Abban bízunk, hogy nagyon sok szurkoló jön ki, aki segíteni fogja a csapatot. Vannak sérültjeink, eltiltottjaink, távozónk, de ez benne van a futballban.”

Pécsi MFC – Ferencvárosi TC, 20:45, TV: Sport1
Pécs, PMFC Stadion, vezeti: Fábián Mihály

A játéknap másik két mérkőzésén a bajnok Debrecen Kaposváron vendégeskedik. Az éllovas feladata meglehetősen nehéz, ugyanis a Rákóczi veszélyes lehet majd a piros-fehérekre, ugyanis az első körben kikaptak az MTK-tól, így mindenféleképp szükségük lenne a pontszerzésre. Ráadásul a helyzetüket könnyítheti, hogy tartalékosan lép majd pályára a Loki.

Kondás Elemér a dvsc.hu-nak elmondta, figyelembe veszi, hogy a csapat csütörtök hajnalban ért haza Fehéroroszágból, ráadásul jövő hét kedden már a visszavágót vívják a BATE Boriszov ellen Nyíregyházán. Ezért olyan játékosok is pályára lépnek majd piros-fehérben, akik eddig nem voltak alapemberek a DVSC-ben.

Kaposvári Rákóczi – Debreceni VSC, 17:00, TV: Sport1
Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Stadion, vezeti: Vad II István

Hasonlóan a kaposvári alakulathoz, a Győr is első sikerét szeretné átélni az új idényben: a zöld-fehérek a Debrecentől kaptak egy négyest múlt héten, így most hazai pályán más nem is lehet a cél, mint diadalmaskodni a Haladás felett.

A szombathelyiek trénere, Artner Tamás azonban hasonló elképzelésekkel küldi majd pályára gárdáját.

“Hiába kapott ki a Győr a nyitányon, ez nem téveszt meg bennünket, változatlanul a három legerősebb csapat között tartom számon Pintér Attila kollégám gárdáját. Gyenge pontjuk a hátsó alakzat, a védelmük sebezhető, ennek az is az oka, hogy jónéhány védőjük sérült. Ami a szombati kilátásokat illeti: abszolút háromesélyesnek tartom a találkozót, a három pontért utazunk Győrbe. Ha ugyanis a döntetlenért lépünk pályára, biztosan pont nélkül maradunk” – nyilatkozta a Haladás trénere a klub honlapjának.

Győri ETO – Szombathelyi Haladás, 19:00
Győr, ETO Stadion, vezeti: Solymosi Péter

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik