Foci

A Lokil elrepült “vadkeletre”

skenderbeu-dvsc (i) (dvsc teva, skenderbeu, )
skenderbeu-dvsc (i) (dvsc teva, skenderbeu, )

Kedden délelőtt elindult Fehéroroszországba a Debreceni VSC csapata, ahol szerdán este BATE Boriszov együttesével játszik BL-selejtező mérkőzést.

Kedd reggel kilenc óra után pár perccel szállt fel a debreceni repülőtérről a magyar bajnokcsapatot szállító repülőgép. Az úticél: Minszk, BL selejtező, harmadik kör. A hajdúságiak szálláshelye is a fehérorosz fővárosban van, a csapat csak szerdán megy át a mérkőzés helyszínére, a közel 100 kilométerre található Boriszovba.

A mérkőzés szerdán 18.00-kor kezdődik, a találkozó játékvezetője a svájci  Sascha Kever lesz. A 37 éves bíró nemzetközi mérkőzést legutóbb idén februárban vezetett, akkor a Bosznia-Hercegovina – Brazília (1-2) felkészülési mérkőzést dirigálta. Kevernek van tapasztalata a nemzetközi kupaporondon is, az előző szezonban az Európa Liga csoportkörében két mérkőzést vezetett. A svájci játékvezető eddig sem magyar, sem fehérorosz csapat mérkőzésén nem működött közre.

A fehérorosz játékosok nem sokat tudnak a debreceniekről. Dmitriy Mozolevski, a BATE csatára az internetről próbált információkat szerezni a magyar bajnokcsapatról. A támadó elmondta, nem sok mindent talált, de számára szembetűnő, hogy egy magas, 1,90-es átlagmagasságú csapatról van szó, így szerinte csapatának érdemes lesz földön tartani a labdát. „Nehéz bármit is mondani róluk, a Vardarral, az előző riválisunkkal sem tudom összehasonlítani őket. Annyit azért talán megemlíthetek, hogy első blikkre keményebb ellenfél lesznek, mint a macedónok, fizikálisan mindenképpen erősebbnek tűnnek. Látszólag érdemes lesz majd ellenük a földön tartani a labdát. Emellett olyan komoly hibákat nem követhetünk el, mint az előző párharc során” –nyilatkozta a fehéroroszok gólvágója.

A mérkőzést követően a debreceniek szinte azonnal hazaindulnak. Pihenésre sok idejük nem lesz, a magyar bajnokcsapat pénteken ismét útra kel, szombaton Kaposváron játszanak bajnoki mérkőzést.

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköre ma két mérkőzéssel elkezdődik. A nem bajnoki ágon a skót Motherwell a görög Panathinaikoszt fogadja. A másik mai mérkőzésen  a kétszeres KEK-győztes  Dinamo Kijev az 1970-ben BEK-et nyerő Feyenoorddal játszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik