Foci

Debrecenben a Loki az úr

A címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapata hazai pályán 4-1-re legyőzte a Győri ETO-t az OTP Bank Liga 1. fordulójában.

A Debrecen már több mint egy éve nem kapott ki hazai pályán, így valamivel ők tűntek esélyesebbnek, de nem szabad elfelejteni, hogy a győriek az előző idényben dobogón tudtak végezni a bajnoki tabellán.

A hajdúságiak rögtön az elején dűlőre akarták vinni a dolgot, és sorra dolgozták ki a helyzeteket, aminek már a 8. percben meg is lett az eredménye: egy felívelt labdát nem tudott leszedni Sidibe fejéről Stevenovic kapus, a labda a támadó elé pattant, és már nem hibázott (1-0). A vezető gól után sem vett vissza a Loki, két perc múlva máris újabb gólnak örülhettek: Sidibe élesen lőtt kapura jobbról, szinte fejbelőtte Szakályt, akiről a léc alá pattant a labda, tíz perc elteltével már két gól volt a különbség (2-0).

Ez azonban hamar elillant, mert egy kontrából azonnal szépített a Győr: Andric lépett ki a labdával, lövését bevédte Novakovic (2-1). Ezután két perccel már egyenlíthetett volna a csatár, de mellélőtt nagy helyzetben. A 21. percben Szakály ugratta ki Rezest, aki balról beadott, az érkező Sidibe pedig 6 méterről ismét bevette a győri kaput (3-1).

Ezután már csak a hosszabbításban volt említésre méltó jelenet, akkor Kulcsár hosszan szöktette magát, de a védője elcsúszott, a szélső pedig a jobb alsóba gurított (4-1).

A debreceni öröm nem lehetett felhőtlen, súlyos sérülést szenvedett kapusuk, így csereként Verpecz szállt be, akit az 52. percben rögtön komoly próbatétel elé állítottak, Kassai ugyanis büntetőt adott a Győrnek: Nagy kapott sárgát kezezésért, a kisalföldi csapat pedig tizenegyest. A labda mögé Trajkovic állt, és gyenge, középre tartó lövését kivédte a cserekapus.

A második félidő további részében remekül tartotta előnyét a Debrecen, Verpecz pedig állta a sarat a kapuban. A győrieknek a végén már nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítaniuk, így a hajdúságiak szép győzelemmel nyitották a bajnoki szezont, és várhatják a BATE Boriszov elleni BL-selejtezőt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Debrecen, 6000 néző, Vezette: Kassai Viktor

Debrecen – Győr 4-1 (3-1)

DVSC: Novakovic (Verpecz, 40.) – Nagy Z. (Nikolov, 78.), Máté, Mészáros, Korhut – Ramos, Szakály, Varga J., Rezes (Coulibaly, a szünetben) – Kulcsár, Sidibe Vezetőedző: Kondás Elemér

Győr: Stevanovic – Svec, Lipták, Lang, Tokody – Pátkai (Kronaveter, 32.), Kamber, Trajkovic, Varga R. (Strestik, 55.) – Ahjupera (Dina, a szünetben), Andric Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerzők: Sidibe (8., 21.), Szakály (10.), Kulcsár (47.) illetve Andric (11.)

Sárga lap: Korhut (49.), Nagy Z. (52.), illetve Kronaveter (42.), Svec (80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik