Foci

Bundaügy: kihallgatták Nyilasit

A hazai focifogadási csalásokról tanúként kérdezték a Ferencváros legendáját – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, több, gyanúsnak vélt mérkőzésről faggatták a zöld-fehérekkel játékosként és edzőként is aranyérmet szerző szakembert, aki az utóbbi években az utánpótlással foglalkozik. Az információt megerősítette a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, aki szerint Nyilasi Tibor készséggel válaszolt kérdéseikre. Tanúként azok hallgathatóak ki, akiknek a bizonyítandó tényről tudomásuk lehet – tette hozzá Fazekas Géza.

A 70-szeres válogatott labdarúgó azt mondta, az utóbbi években történt, a közvélemény előtt már ismert ügyekről kérdezték.  Nyilasi kitérő választ adott arra, hogy „csak” a 2008. szeptemberi, U21-es Szerbia–Magyarország (8-0) találkozó volt-e a tanúkihallgatás témája. Mint mondta: sok mindenről nem beszélhet, a nyomozás érdekeire tekintettel erre kérték a hatóságok. Azt ugyanakkor azt elismerte, hogy alapvetően a korosztályos labdarúgó-mérkőzésekről faggatták a nyomozók.

Már 3-4 csapatnyi gyanúsított

Gyanúsítottként hallgattak már ki edzőt, játékvezetőt és egykori klubvezért is, összesen 42 ember ellen, 31 meccs kapcsán folyik eljárás. A bundabotrány az utóbbi hónapokban terebélyesedett ki, a korábban meggyanúsított S. László, H. Gábor után Aczél Zoltán, a Haladás volt  vezetőedzője (a REAC, a Diósgyőr és a Siófok korábbi trénere) volt az első igazán nagy név a történetben.

Az olimpián nem lesz fogadási csalás

A Brit Olimpiai Szövetség a csalók kiszűrésére speciális stábot állított fel. Naponta értekeznek eseményekről, bármilyen gyanús tevékenységet tapasztalnak, azonnal lecsapnak. A Brit Olimpiai Bizottság kezdeményezéséhez csatlakozott a rendőrség, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság(NOB) ,a Szerencsejátékokat felügyelő Bizottság és a kormány is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik