Foci

Priskinék egy öngóllal kaptak ki

Az orosz labdarúgó-bajnokság első fordulójában Priskin Tamás csapata, az Alanija Vlagyikavkaz 2-1-re kikapott a Szpartak Moszkvától.

A Premjer Liga első fordulójában egy magyar érdekeltségű találkozó már véget ért: a Dinamo Moszkva – Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt – hiába játszott majdnem egy félidőt emberelőnyben, mégis egygólos vereséget szenvedett.

A szombati játéknap másik találkozóján az Alanija Vlagyikavkaz egy másik moszkvai alakulatot, a Szpartakot látta vendégül, és már az első pecben hátrányba kerültek, mivel Emenike már tíz másodperc után mattolta Khomich kapust.

A hazaiak még az első negyedórában egyenlíteni tudtak: Khubulov egy szöglet után volt eredményes. A szünetig már nem született újabb találat, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak ölötőzbe a felek.

A második felvonásban sokáig kellett várni az újabb találatra, ám a hazaiak inkább elkerülték volna a 86. percet. A moszkvai Yakovlev kevergetett a balszélen, majd megindult a tizenhatoson belülre és középre adott. Ott azonban nem érkeztek a társak, ellenben az egyik hazai védő igen: Grigoriev ügyetlen mozdulattal a saját kapujába lőtte a játékszert, így 2-1-es vereséget szenvedett az Alanija. A magyar támadó végig a pályán volt.

Eredmény – orosz bajnokság, 1. forduló
Alanija Vlagyikavkaz – Szpartak Moszkva 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Khubulov (14.) illetve Emenike (1.), Grigoriev (86.-öngól)

Videó – közel áll a pontszerzéshez az Alanija:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik