Foci

Cáfolja a vádakat az Újpest ex-tulaja

Cáfolja az Újpest jelenlegi tulajdonosának vádjait a lila-fehér klub előző gazdája.

Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa néhány nappal ezelőtt csalódottságáról adott hangot a magyar futballközeget illetően.

A belga üzletember számos dolgot rótt fel az előző Újpest-tulajdonosnak.

Roderick Duchatelet a Nemzeti Sportközpontokat is megemlítette, amely nem engedte megvenni a Szusza Ferenc Stadiont.

Az előző tulajdonosok közleményben utasították vissza a vádakat.

A Spontefor Limited közleménye
“A Spontefor Limited (77 Strovolou, Strovolos Center 204 P.C. 2018 Ciprus) visszautasítja a magyar sajtóban az elmúlt napokban megjelent – Roderick Duchatelet klubelnöknek tulajdonított, illetve az Újpest FC Kft. éves beszámolójára hivatkozó – valótlan állításokat, amelyek szerint társaságunk, mint az Újpest FC Kft. korábbi tulajdonosa “átverte, becsapta vagy megkárosította volna a jelenlegi többségi tulajdonost” vagy bárki mást.

Nem felelnek meg a valóságnak azok a valótlan állítások, amelyek szerint több százmillió forint került volna jogtalanul, az Újpest FC Kft. és a Spontefor Limited között létrejött megállapodással ellentétes módon átutalásra az Újpest FC Kft-től társaságunk részére.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Roderick Duchatelet és az általa képviselt Cesarion BVBA valamennyi, az általa az Újpest FC Kft. részére átutalt pénz továbbutalásáról tudomással bírt, és Roderick Duchatelet valamennyi átutalással kapcsolatos intézkedést előzetesen írásban jóváhagyott és kifejezetten megerősített. Minderről 2012. március 1. napján Roderick Duchatelet teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozatot is tett.

A Spontefor Limited tiszteletben tartja a Cesarion BVBA-val kötött üzletrész-adásvételi szerződés azon rendelkezését, amely üzleti titoknak minősíti az üzletrész-adásvételi szerződést és annak mellékleteit, ezért egyelőre egyoldalúan nem tárja azt a nyilvánosság elé. Társaságunk azonban megkeresi Roderick Duchatelet-t és az általa képviselt Cesarion BVBA-t azzal kapcsolatban, hogy akár egy közös sajtótájékoztató keretében hozzuk nyilvánosságra az Újpest FC Kft. üzletrészének átruházásáról 2011. október 14. napján megkötött üzletrész-adásvételi szerződést.

Az üzletrész-adásvételi szerződésben és annak mellékeltében pontosan rögzítésre kerültek az Újpest FC Kft. tartozásai és a vételár erre tekintettel is került kialakításra, amely igazodik a tartozások mértékéhez.

A Spontefor Limited felhívja a magyar sajtó – beleértve az on-line és offline média – valamennyi szereplőjének a figyelmét arra, hogy tartózkodjanak a fent hivatkozott és korábban megjelentetett, valótlan tartalmú és semmiféle konkrét bizonyítékkal alá nem támasztott híresztelés közlésétől.

A fent hivatkozott, valótlan tartalmú híresztelések terjesztőivel szemben társaságunk már megtette a szükséges jogi lépéseket és valamennyi rendelkezésre álló polgári-, és büntetőjogi eszközzel fellépünk a valótlan híreszteléseket közreadó médiumokkal és azok kiadóival szemben”.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik