Foci

Bundesligát is megjárt játékossal erősített a PMFC

A 22 esztendős nigériai Eke Uzoma szerződtetését a PMFC labdarúgócsapata a honlapján jelentette be.

A pécsiek mindenképpen szerettek volna egy védekező középpályást igazolni, Pilibalitis leigazolásának meghiúsulása után a nigériai Eke Uzoma lett az elsőszámú célpont. Uzoma játszott a Bursasport és a Hapoel Tel-aviv elleni felkészülési mérkőzéseken, amelyeken sikerült meggyőznie a pécsiek szakmai stábját, kettő plusz egy évre írt alá – adta hírül a pmfc.hu. A nigériai játékos korábban játszott a Freiburgban és a Bielefeldben is, a Mecsek aljára az 1860 München együttesétől érkezik.

A Bundesligában négy mérkőzésen szerepelt, ezeken gólt nem szerzett, a Bundesliga 2-ben 68 mérkőzésen két gólja mellett négy gólpasszt is jegyzett. Játszott négy Német Kupa-mérkőzésen is, ezeken egy gólpasszig jutott. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy 2009. október 24-én, amikor debütált a Bundesligában történelmet is írt: ő lett a liga történetének az 5000. játékosa.

2007-ben ez a hét gólja volt a Bundesliga 2-ben:

A pécsiek a nyári átigazolási időszakban már eddig is komoly erősítéseket hajtottak végre: többek között szerződtették a csapat nélküli Bodnár Lászlót, valamint megszerezték a Kaposvártól Miroszlav Grumicsot, a cseh FK Príbramtól pedig Jiri Krejcí érkezett Supka Attila csapatához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik