Foci

Maradnak a sztárok a Tottenhamnél

Emmanuel Adebayor és Rafael van der Vaart is a White Hart Lane-en marad az angol labdarúgó-bajnokság következő szezonjára.

Előbbi az előző idényt kölcsönben töltötte az észak-londoni gárdánál, de pénteki brit sajtóértesülések szerint most a Manchester City megállapodott a Spursszel abban, hogy a togói válogatott csatár véglegesen a White Hart Lane-re költözik.

A 28 éves támadó az elmúlt szezonban 17 gólt szerzett a Tottenhamben, és jelentős szerepe volt abban, hogy a Spurs negyedik lett.

A holland válogatott, Rafael Van der Vaart maga jelentette be, hogy a továbbiakban is Londonban futballozik majd, mert mint mondta, két jó idényen van túl, jól érzi magát Angliában, szerződése pedig 2014 júniusáig érvényes. A középpályás ezzel egyúttal cáfolta azokat a spekulációkat, hogy visszatérne korábbi csapatához, a német Hamburghoz.

Andre Villas-Boas, a Tottenham július 3-án kinevezett új vezetőedzője eddig két új játékost szerződtetett: az izlandi válogatott Gylfi Sigurdsson a Hoffenheimtől, a belga Jan Vertonghen pedig a holland Ajaxtól érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik