Foci

Mancini öt évig még marad Manchesterben

roberto mancini (roberto mancini)
roberto mancini (roberto mancini)

Öt esztendőre szóló új megállapodást írt alá Roberto Mancini a Manchester Cityvel, amellyel legutóbb bajnoki címet szerzett az angol labdarúgó Premier League-ben.

Az olasz tréner 2009 decemberében ült le a kispadra Mark Hughes helyére, és 2011-ben megszerezte csapatával első trófeáját: az FA Kupa döntőjében a Stoke Cityt verték meg 1-0-ra.

2012-ben pedig a bajnoki aranyat is bezsebelték, ugyanis az utolsó fordulóban hihetetlen izgalmak közepette, a 92. percben nyerték meg a pontvadászot, a városi rivális Unitedet megelőzve.

“Elkötelezebb vagyok a City iránt. Minden tudásomat átadom a játékosoknak, és jövőre címvédésre készülünk. A következő öt évben pedig még több trófeát szeretnénk begyűjteni” – mondta Roberto Mancini.

A klub ideiglenes vezérigazgatója, John MacBeath szerint a vezetőedző így nyugodt körülmények között készülhet a bajnokságra: “Roberto számára minden feltétel adott a sikeres szerepléshez. Ráadásul már a szerződése miatt sem kell aggódnia, így minden erejével a munkára összpontosíthat. Ez fontos is lesz, ugyanis a Cityből olyan csapatot kell gyúrni, amelyik az európai kupaporondon is meghatározó lesz.”

A City az új pontvadászatban augusztus 19-én mutatkozik be, amikor odahaza fogadja a Southamptont.

Az orosz labdarúgó szövetség éppen hétfőn jelezte (legalábbis a sajtóhírek erről szóltak), szívesen venné, ha Mancini lenne a válogatott kapitánya. Lehetséges, hogy a City vezetői ennek okán egyeztek meg azonnal a trénerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik