Foci

Kalou Franciaországban folytatja

Salomon Kalou a francia labdarúgó-bajnokság 2011-es győzteséhez, a Lille-hez igazolt ingyen.

Az elefántcsontparti támadó szerződése a szezon végén járt le a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea-nél, egyik fél sem sürgette annak meghosszabbítását, így szabadon igazolhatóvá vált. A Lille tájékoztatása szerint Salomon Kalou pénteken este érkezett meg a klubhoz, szombaton reggel pedig át is esett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, majd aláírta 2016-ig szóló szerződését. Új kontraktusa aláírásáért 1,5 millió eurót kapott, havi keresete pedig 200 ezer euró lesz.

„A Lille-i projekt, a készülőben lévő új stadionnal nagyon kecsegtető volt, tetszett nekem. Ezek, valamint a többi, amit a csapatról tudok épp elég volt számomra, többet nem is remélhet az ember Európa egyik legnagyobb klubjától. Izgatott vagyok, hogy ide igazoltam, már alig várom a találkozót a szurkolókkal” – mondta Kalou.

A 26 éves játékos BL-t, bajnokságot, Ligakupát, angol Szuperkupát és négy FA-kupát nyert a Chelsea-vel, hat idénye alatt 60 gólt szerzett londoni színekben. Kalou nem titkoltan a Chelsea-be igazoló Eden Hazard pótlására érkezett a francia bronzérmeshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik