Foci

Továbbjutást remél az MLSZ szakágvezetője

strandfoci (strandfoci, strandlabdarúgás)
strandfoci (strandfoci, strandlabdarúgás)

A moszkvai strandlabdarúgó vb-selejtező szerdai nyolcaddöntőjében is továbbjutást vár a magyar válogatottól a Magyar Labdarúgó Szövetség szakágvezetője.

Izsvák Zsolt az olasz csapat elleni keddi vesztes csoportmérkőzés után nyilatkozott. “Nem akartunk veszíteni, de így könnyebb lett a helyzetünk” – mondta a 7-3-as vereség után. Ha nyertek volna, akkor szerdán egy másik nehéz mérkőzés vár rájuk a spanyolokkal, így a csehekkel játszanak.

Meglepetésre a csehek saját csoportjukban legyőzték a románokat és a franciákat. A magyar válogatott viszont az utóbbi időszakban három-négy alkalommal is megverte a cseheket.

Az MLSZ strandlabdarúgásért felelős szakágvezetője szerint a cseh válogatott nem olyan jó, mint a spanyol. Ráadásul a spanyol és az olasz strandfoci előrébb tart, mint a magyar. Sokkal könnyebb meríteniük, több csapatuk, több pályájuk van. Ők az Euroliga alapítói, nagyobb a tapasztalatuk.

“Az olaszokkal szemben ezt kellett volna kompenzálnunk, de úgy gondolom, hogy a fiúk helyre fogják tenni a mérkőzést a fejükben, ki fogjuk javítani a hibákat, és szerdán teljes erőbedobással fogunk küzdeni, hogy bent legyünk a nyolc között” – mondta.

A moszkvai strandlabdarúgó világbajnoksági selejtezőn a szerdai nyolcaddöntőben magyar idő szerint 11:30-kor játszik a továbbjutásért a magyar válogatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik