Foci

Magyar átigazolások

A Sport24 összeállításában nyomon követheted a labdarúgó OTP Bank Liga átigazolási történéseit. Honnan - hova - kicsoda?

2012. július 21.

Üzbegisztáni bajnokság – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano: PREDRAG VUJOVIC. A 28 éves szerb középpályás kettő plusz egy évre kötelezte el magát a kecskemétiekhez. Pályafutása nagy részét a Napredak Krusevac együttesében töltötte el.

Standard Liege (Maccabi Herzliya) – Újpesti TE: YADIN ZARIS: A 190 centis izraeli játékos a Standard Liege labdarúgója papíron, onnan érkezik egy évre kölcsönbe a Megyeri útra.

2012. július 19.

Győri ETO FC – Haladás: FEHÉR ZOLTÁN: A 31 éves, válogatottban is megfordult játékos közös megegyezéssel hagyta ott az ETO együttesét a Hali kedvéért.

2012. július 17.:

Roeselare – Budapest Honvéd: IBRAHIMA THIAM-IYANE: A világjáró szenegáli csatár – játszott már Bulgáriában, Belgiumban, Franciaországban, Norvégiában és Írországban – kétéves szerződést kötött a kispestiekkel.

2012. július 13.:

Kapfenberger SV – Diósgyőri VTK: MICHAL HANEK: Egy plusz egy évre szóló szerződést kötött a miskolciakkal a szlovák védő, aki a héten próbajátékon vett részt Diósgyőrben, és ez idő alatt győzte meg a szakmai stábot.

2012. július 12.:

Pribram – Pécsi MFC: JIRJI KREJCI: A 26 éves belső védő 2+1 éves szerződést kötött a PMFC-MATIAS együttesével. A játékos megfordult a cseh és a román első osztályban is, legutóbb a cseh Pribram gárdájában futballozott.

2012. július 11.:

Videoton – Diósgyőri VTK: GOSZTONYI ANDRÁS: Az utánpótlás-válogatott játékos három évre szerződött Diósgyőrbe, a több játéklehetőség reményében. Ráadásul a DVTK kivásárolta a labdarúgót még élő szerződéséből.

Nagyot húzott a Diósgyőr Gosztonyi leigazolásával (Fotó: MTI)

2012. július 10.:

Győr – Kaposvár: ZÁMBÓ BENCE: Az U20-as vb-n bronzérmet szerző, győri nevelésű játékos, aki később játszott Diósgyőrben és az MTK-ban is, kölcsönben szerepel majd a Kaposvárnál, egy évig.

2012. július 6.:

Paks – Pécsi MFC-Mathias: SZATMÁRI LÓRÁND: A középpályás Pécsről igazolt a Regginához, a legutóbb Pakson szerepelt. Most a baranyaiak az olasz csapattal kellett, hogy megállapodjanak. Ez sikerült, kettő plusz egy évre került Pécsre a játékos.

Kaposvár – Pécsi MFC-Mathias: MIROSLAV GRUMICS: A szerb támadó két évre tette át székhelyét Pécsre.

Zalaegerszeg – Pécsi MFC-Mathias: LEON PANIKVAR: A 29 éves szlovén balhátvéd is két évre igazol a mecsekiekhez.

Leon Panikvar ezentúl a pécsi csapat védelmét erősíti (Fotó: MTI)

2012. július 4.:

Siófok – Diósgyőri VTK: RIBÁNSZKI LÁSZLÓ: A szlovák kapus a Kecskemét csapatában lett ismert a tavalyelőtti bajnokságban, aztán Siófokon szerepelt az elmúlt szezonban. A miskolciak most 1+2 éves szerződést kötöttek vele.

2012. július 2.:

FC Valletta – Lompard Pápa: ALEKSANDRS CEKULAJEVS: Nagy fogás, ugyanis a 26 éves támadó az észt bajnokság tavalyi idényében 35 bajnokin 46 gólt lőtt, ezzel az összesített európai listán Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is megelőzte.

2012. július 1.:

Szeged 2011 – Ferencváros – OROSZ MÁRK: A 22 éves támadó hazatér nevelőegyesületébe. Kettő plusz egyéves szerződést kötött a zöld-fehérekkel.

Hibernians (skót) – Kecskeméti TE – EDISON TARABAI (brazil): A máltai bajnokság második helyezettjétől érkezik az előző bajnokságban 30 meccsen 23 gólt szerző támadó. Két évre írt alá.

2012. június 30.:

Mattersburg – Kaposvár: WALTNER RÓBERT: A 34 éves, saját nevelésű játékos visszatér fészkébe. 1997-ben hagyta el a somogyi csapatot, azóta megjárta Ausztriát, a Videotont, Dél-Amerikát.

Itt még zalaegerszegi színekben Waltner Róbert (Fotó: MTI)

2012. június 28.:

Feirense – Videoton: STOPIRA (IANIQUE DOS SANTOS TAVARES): A 24 éves, Zöld-foki-szigetekről származó játékos három évre írt alá a Vidihez. Korábban megjárta a Sportingot és a Deportivo de La Coruñát is.

MTK – Videoton: SZEKERES ADRIÁN: Az MTK tehetséges labdarúgója is csatlakozott a székesfehérvári együtteshez. A 23 éves játékos három évre kötelezte el magát.

2012. június 27.:

Lombard-Pápa – Ferencváros: GYÖMBÉR GÁBOR: Kettő plusz egy évre szerződött a megerősödő Ferencvároshoz a 24 éves középpályás.

A Pápából a Fradiba ment Gyömbér (Fotó: MTI)

Germinal Beershot – Újpest: BAVON TSHIBUABUA (kongói): Az egyszeres kongói válogatott játékos Belgiumban lett profi labdarúgó. Hároméves szerződést kötött a lila-fehérekkel.

Panthraikos – Újpest: GREGORY CHRIST (francia): A 29 éves labdarúgó Franciaországban, Belgiumban és Németországban játszott korábban, legutóbb Görögországban töltött el egy tavaszi idényt. Három évig marad Újpesten.

Pécsi MFC – Haladás: ANDORKA PÉTER: 2009 után tér vissza a szombathelyiekhez a támadó. Kétéves szerződést kötött a Halival, amely kivásárolta őt a pécsi szerződéséből.

2012. június 23.:

Debreceni VSC – Kecskeméti TE: EUGENE SALAMI (algériai): Kölcsönbe érkezik a hírös városba a Loki támadója, aki talán több lehetőséget kap majd a lila-fehéreknél.

2012. június 22.:

Duisburg – MTK: LÁZOK JÁNOS: A tehetséges támadó visszatér a Hungária körútra, miután németországi karrierje nem sült el valami fényesen.

2012. június 21.:

Kecskeméti TE – Ferencváros: ALEKSANDAR ALEMPJIEVIĆ, VLADAN ČUKIĆ: A két szerb középpályás a Kecskemét erőssége volt az elmúlt években. Čukić 2, Alempijević 2+1 évre évre írt alá.

Videoton PFLA – Ferencváros: MÁTÉ JÁNOS: Az NB II. Nyugati csoportjának gólkirályára lecsapott Détári Lajos együttese. 17 találata volt a másodosztályban, 1+2 éves szerződést kötött.

2012. június 20.:

Siófok – MVM-Paks: SIMON ATTILA: A korábban a Zalaegerszegben, Újpesten és Kecskeméten is játszó támadó a kizárólag magyarokban gondolkodó Kis-csapathoz szerződött.

Simon Attila itt még kecskeméti mezben. A Pakshoz igazolt (Fotó: MTI)

2012. június 19.:

Diósgyőr – Siófok: PÁL SZABOLCS: A támadó egy évre kötelezte el magát Horváth Károly gárdájához.

Győr – Siófok: KISS TIBOR, MOLNÁR TIBOR, VARGA TAMÁS, WINDECKER JÓZSEF: Mindannyian kölcsönbe érkeztek a balatoni együtteshez Pintér Attila csapatától.

2012. június 15.:

Újpest – Győri ETO FC: LIPTÁK ZOLTÁN: A magyar válogatott védő három évre írt alá a bajnoki bronzérmes együtteshez.

2012. június 3.:

Westerlo – Debreceni VSC: IBRAHIMA SIDIBE (szenegáli): A debreceni közönség egykori kedvence visszatér a csapathoz. 2005 és 2008 között már játszott a csapatban, azután Belgiumban légióskodott.

Nagy kedvenc volt, és az is lesz Sidibe Debrecenben (Fotó: MTI)

2012. június 1.:

RENAN NUNES BELOTTI (brazil, Capivariano), MAMADOU DIAKITÉ (francia, Al Ahli), DRISSA DIARRA (mali, Bellinzona), ALEKSANDAR IGNJATOVIĆ (szerb, Borac Čačak), JOEL TOÉ (libériai) – BUDAPEST HONVÉD: A Bozsik Stadionba ebben az évben is nagy légiós különítmény érkezett nyáron, mindannyian szabadon igazolhatóak, így ingyen kerültek George F. Hemingway csapatához.

A KISPADON:

A 2012–2013-as bajnokságban több együttesnél is váltás történt a kispadon: Kaposvárról távozott Sisa Tibor, helyét Prukner László vette át, aki így visszatért korábbi sikerei helyszínére. Sisa is „hazatért”, hiszen korábban már dolgozott Miskolcon, ahol újra a Diósgyőr vezetőedzője lesz.

A PMFC-nek is új trénere van, az a Supka Attila, aki a Budapest Honvédot hagyja ott a baranyai csapat kedvéért. A Honvédnak olasz edzője van már: Marco Rossi.

Az Újpestnél bíznak a belga vonalban, az új edző a tapasztalt Jos Daerden lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik