Foci

Olvasóink akaratlanul is olasz Eb-sikert várnak

fabregas-de-rossi(210x140)(1).jpg (fabregas, de rossi)
fabregas-de-rossi(210x140)(1).jpg (fabregas, de rossi)

A labdarúgó-Eb vasárnapi fináléjában a címvédő, nagy esélyes spanyolok ellenfele a németverő olasz válogatott, Iniestáék nem mehetnek biztosra.

Abban egyetérthetünk, hogy az idei labdarúgó kontinensviadalon a papírforma csak arra volt jó, hogy embereset boruljon.

A teljesség igénye nélkül néhány váratlan szereplés: az oroszok búcsúja, a hollandok három veresége, a görögök és a csehek negyeddöntőbe jutása, és az olaszok talajvízszerű feltörése, igaz, az utóbbi nem akkora meglepetés, általában ezt csinálják.

A meglepetések utolsó fordulója csütörtökön volt, amikor az olaszok lenyomták a szinte mindenki által Eb-fináléba várt németeket.

A Sport24 olvasói is abban a hitben voltak az elődöntőket megelőzően, hogy létrejön a spanyol-német finálé. Sőt, arra voksoltak, hogy a fiatal Nationalelf (47%) megnyeri az Európa-bajnokságot.

A Vicente del Bosque vezérelte ibériaiak (33%) címvédésére kevesebb szavazat érkezett, de még a Cristiano Ronaldóval majdnem egyenértékű Portugália (11%) is több voksot kapott, mint az olaszok (9%).


Német Eb-sikert jósoltak olvasóink

Na most, ha azt vesszük, hogy a szavazók között fő esélyesnek számító németeket Cesare Prandelli meglepően támadó szellemű csapata kiejtette, akkor végül is mostantól nem az olaszok az aranyvárományosok?

Természetesen nem, az elődöntőben a portugálokat büntetőpárbajban legyőző spanyolok a papírforma alapján továbbra is jó eséllyel nyerhetik meg megszakítás nélkül harmadik világversenyüket, csak hát ugye, a papírforma…

A két csapat a csoportkörben már találkozott, a Kassai Viktor bíráskodása melletti 1-1-ből sem igazán lehet kiindulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik