Foci

A franciák a spanyolokat dicsérgetik

franciák (franciák, )
franciák (franciák, )

A spanyolok által a negyeddöntőben búcsúztatott francia válogatott tagjai elismeréssel beszélnek a hispánokról, akiknek nem tudták megnehezíteni a dolgukat.

A csoportkörben néhol biztató játékkal kirukkoló franciákról sokan azt gondolták, hogy komoly akadályt jelentenek majd a címvédő spanyol válogatott számára.

Nem így történt, a spanyol passzgépezet szinte zavartalanul működött, Xabi Alonso pedig két góljával elrendezte a meccset.

A francia szövetségi kapitány, Laurent Blanc megpróbálta megmagyarázni a vereséget, főleg csapata deffenzív felállását, de lényegében elismerte, hogy a spanyolok sokkal jobbak voltak, és a gallok nem tudtak “ütőtávon” belülre kerülni.

Hugo Lloris kapus szerint megkísérelték a lehetetlent: “Nem sikerült, de nincs mit szégyellnünk rajta, nem voltunk messze tőle, és minent megtettünk sikerért – mondta némileg meglepő módon a francia hálóőr azok után, hogy csapata alig-alig jutott el helyzetekig. – Talán ha kihúzzuk 0-0-val a félidőig, nagyobb lett volna az esélyünk, mert úgy látszódott a szünet után, hogy esetleg ki tudjuk őket fárasztani”.

Lloris reméli hogy a vb-selejtezőkön lesz alkalmuk visszavágni, hiszen egy csoportban szerepelnek a spanyolokkal.

Karim Benzema roppant csalódott volt, amiért kiestek, és úgy gondolja, hogy a spanyolok esélyesek az Eb-címvédére.

A fiatal korzikai védő, Adil Rami szerint nem volt rossz a hátsó alakzat, de így is nehezen ment a játék a szerinte a világ legjobb csapata ellen, ő inkább a svédek elleni vereséget bánja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik