Foci

Argentin-brazil párharc a Libertadores Kupa döntőjében

A Boca Juniors és a Corinthians közt oda-visszavágós párharcban dől majd el a trófea sorsa. Az első találkozót június 27-én, a Boca pályáján rendezik majd meg.

A Corinthians együttese csütörtök éjjel 1-0-s előnyben fogadta a Santost az elődöntő visszavágóján. A 35. percben Neymar góljával ugyan hosszabbításra állt a találkozó, ám a Sao Pauló-i hazaiak a második játékrész második percében egyenlítettek, így 2-1-es összesítésben jutottak a döntőbe.

Péntek éjjel, a Libertadores Kupa másik elődöntőjén a Boca Juniors az Universidad de Chile otthonába látogatott. A 45 ezer néző előtt megrendezett találkozó 0-0-s végeredményt hozott, ami a Bocának kedvezett, hisz az argentin alakulat az első összecsapáson 2-0-ra győzött.

A Buenos Aires-i csapat 2007-ben megnyerte a legrangosabb dél-amerikai klubtornát, ám az elmúlt két évben még kvalifikálniuk sem sikerült a csoportkörbe.

A finálé első meccsét június 27-én, a Boca Juniors pályáján rendezik, s ha Riquelme együttesének sikerül megnyerni a párharcot, akkor utolérik a hétszeres bajnok, jelenlegi csúcstartó Independientét.

A 0-0 története:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik