Foci

Ukrán internetes támadás Kassai ellen

kassai viktor (kassai viktor, mario balotelli)
kassai viktor (kassai viktor, mario balotelli)

Meghekkelték a legjobb magyar játékvezető angol nyelvű Wikipédia-oldalát, ahol már a halálát is bejelentették. Az oldal szerkesztői gyorsan kapcsoltak.

Ahogyan arról írtunk, Anglia 1-0-ra verte Ukrajnát a labdarúgó-Eb csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel továbblépett, míg a társrendező szomszédok kiestek.

A meccs 63. percében Kassai Viktor és asszisztensei továbbengedtek egy leshelyzetet az ukrán támadásnál, az akció végén Devic gólt szerzett, de a találatot nem adta meg a játékvezető, mert a labda szerinte (vagy inkább Vad II István alapvionali asszisztens szerint) nem haladt át a gólvonalon John Terry közbelépésének köszönhetően.

A televíziós felvételek szerint áthaladt, így Kassai Viktor azóta is a támadások kereszttüzében van. A legfrissebb fejlemény: az UEFA bejelentette, hogy nem számít az Eb további szakaszában a magyar bírói különítményre.

Az ukránok és az angolok is elismerik, hogy gólt kellett volna ítélni, a FIFA elnöke pedig a videóbíró bevezetését szorgalmazza. (Az egyik technológiai megoldás kitalálójával, Maruzsi Lászlóval készült interjúnkat itt olvashatod el.)

Érdekesség, hogy az UEFA honlapjára felkerült video-összefoglalóban egyáltalán nincs benne a jelenet, de a szöveges beszámolóban is csak úgy szerepel a kritikus szituáció, hogy a hibát nem említik. A cikkben az áll, hogy az ukránok majdnem egyenlítettek, amikor Marko Devics lövése felpattant Hartról, de a kapu felé tartó labdát John Terry az utolsó pillanatban kivágta.

A legújabb támadás Kassai Wikipedia-oldalára érkezett – írja az Index.hu. A hackerek másságát nyilvánosan felvállaló személynek nevezték a magyar játékvezetőt (“Kassai was openly gay.”), aki a bejegyzés szerint “Június 19-én az angol-ukrán-meccsen Kashshai nem adta meg az ukrán csatár Marko Devics gólját, bár az ismétlésen tisztán látszott, hogy a labda átment a gólvonalon. Eredményeképp Ukrajna 1-0-ra elveszítette a mérkőzést”.

Szerintük június 20-án ölték meg ukrán drukkerek, akik aztán odavetették a kutyáknak.

Az alpári és minősíthetetlen támadásra a Wikipedia szerkesztői azonnal reagáltak, kijavították a bíró profiljának szövegét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik